Positiivinen ja yhteisöllinen johtaminen -asiantuntijakoulutus

Kymenlaakson kesäyliopistossa alkaa uusi 40 opintopisteen koulutuskokonaisuus elokuussa 2023: Positiivinen ja yhteisöllinen johtaminen.

Koulutus soveltuu kaikille positiivisesta johtamisesta sekä työelämän ja työhyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneille. Tavoitteena on, että osallistuja saa laaja-alaisen ja syvällisen teoreettisen ymmärryksen aiheesta ja voi hyödyntää koulutuksen antia omassa työssään johtajana, kehittäjänä tai asiantuntijana.

Kouluttajina toimivat Sanna Wenström ja Aki Heiskanen.

Tallenne 25.8.2022 pidetystä esittelywebinaarista
Tallenne 12.10.2022 pidetystä esittelywebinaarista

Sanna WenströmAki Heiskanen

Sanna Wenströmin (KT, FM, ammatillinen erityisopettaja) tausta on opetus- ja ohjaustyössä sekä koulutuksen kehittämistehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii lehtorina Oulun ammattikorkeakoulussa, ammatillisessa opettajakorkeakoulussa ja työssään valmentaa erilaisten organisaatioiden johtoa ottamaan käyttöön ja soveltamaan positiivisen johtamisen ja organisaation tutkimustietoa. Hän toimii myös erilaisissa positiivisen johtamisen kehittämishankkeissa organisaatiokulttuurin ja työhyvinvoinnin kehittämisen parissa.

Wenström on väitellyt vuonna 2020 positiivisesta johtamisen ja organisaatioista sekä kirjoittanut aiheesta kaksi tietokirjaa: Positiivinen johtaminen. Johda paremmin opetus- ja kasvatusalalla sekä Kaikilla vahvuuksilla. Opas laajan vahvuusnäkemyksen käyttöön opetuksessa.

Tutustu Sannan julkaisuihin myös mm. LinkedInissä.

Aki Heiskanen (HM, yhteisöllisen johtamisen väitöskirjatutkija ja yrittäjä) on koulutukseltaan terveydenhoitaja, psykiatrinen sairaanhoitaja, hallintotieteiden maisteri ja ratkaisukeskeinen valmentaja, jolla on merkittävä ura sekä päihde- ja mielenterveystyöstä, sosiaali- ja terveysalan johtamisesta ja kehittämisestä sekä kuntajohtamisesta. Työssään hän on jo pitkään kehittänyt ja toteuttanut yhteisöllisen johtamisen mallia ja tekee aiheesta parhaillaan väitöskirjaa. Hän on toiminut aikaisemmin mm. Hailuodon kunnanjohtajana.

Johtamisajatteluni perustuu yhteisöllisyyteen, dialogisuuteen ja humanistiseen ihmiskäsitykseen. Johtamisen käytännön toteutuksessa hyödynnän terapeuttisen yhteisön toiminnallisen rakenteen ajatuksia. Pyrkimyksenä on luoda turvallinen, luottamuksellinen ja avoin toimintaympäristö, jossa yhdessä pystytään ratkaisemaan eteen tulevat tilanteet. Johtamisen loogisuus luodaan yhteisen toimintatavan kautta. Asioille ja ratkaisuille ei ole valmiita "patenttiratkaisuja" vaan toimintamalli, jonka avulla eteen tulevat tilanteet pystytään aina ratkaisemaan yksilöllisellä, siihen hetkeen ja olemassa olevalla tiedolla parhaiten sopivalla tavalla. Oleellista on, että luodaan henkinen tila ja kulttuuri, jossa on hyvä olla ja toteuttaa itseään. Mielenkiinnon kohteena kieli, käsitteet, roolit ja valtasuhteita ylläpitävät käytänteet. Yhteisöllisyys perustuu yhteisen todellisuuden luomiseen ja jatkuvaan tarkasteluun. ”Tärkeintä on hyvät keskustelut”. Yhteisöllinen johtaminen myös väitöskirjani teema.

Tutustu Akin julkaisuihin myös mm. LinkedInissä.

Jaa tämä artikkeli

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8516

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa