placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Kymenlaakson kesäyliopisto

Polkuja uuden oppimiseen

#osaamisenkehittäjä


Kohti työelämää - TET-viikko Kymenlaakson kesäyliopistossa

Anni suoritti TET-jakson Kymenlaakson kesäyliopistossa. Hänen kirjoittamastaan artikkelista paljastuu mm. että kesäyliopisto toimii tosiaankin ympäri vuoden, toimistossa on harvoin kahta samanlaista päivää ja tehtävät vaihtelevat laidasta laitaan. Kiitos Anni, kun olit tutustumassa!

"Olen koulussa kahdeksannella luokalla ja tänä keväänä koitti minun ensimmäinen työelämään tutustumisviikkoni. Ajattelin, että olisi tietysti kiva mennä TET-viikolle johonkin työpaikkaan, joka itseä kiinnostaisi. En voi sanoa, että olisin tullut Kymenlaakson kesäyliopistolle TET-viikolle ellei täällä olisi ollut töissä sukulaistani, asun nimittäin itse Pohjois-Karjalassa eikä minulla ole muita yhteyksiä tänne. No onneksi kuitenkin kysyin, että ottaisivatko he TET-harjoittelijan.

TET-viikko Kymenlaakson kesäyliopistolla on ollut mielenkiintoinen, valaiseva ja hauska. En tiennyt oikeastaan mitään töistä kesäyliopistolla, muuta kuin että bonus-mummoni on rehtori eikä kesäyliopiston rehtorin työt ole ihan samanlaisia kuin meidän peruskoulun rehtorilla. Ajattelin myös, että nimi “kesäyliopisto” meinaa sitä, että on yksinkertaisesti yliopisto kesällä tai jotain sinne päin. No olen nyt  toivottavasti vähän tietoisempi tämän viikon jälkeen siitä, mikä tämä työ oikeasti on.

Olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia työtehtäviä. Maanantaina olimme Kouvolan toimistolla töissä. Aloitin päivän järjestelemällä luokkahuoneen kaapit sekä siivoamalla kahvihuoneessa. Päivän aikana etsin myös tietoja Excel-taulukkoon. Meillä oli maanantaina paloharjoitus, josta sihteerimme keksi, että voisin tehdä sellaisista matkalaukku-lapuista merkkejä, jotka kertovat oveen ripustettuina, että tila on tyhjä tulipalon syttyessä. Toivottavasti lapuille ei tule käyttöä. Tiistain, keskiviikon ja torstain tein etätöitä. Sain tehdä mainoksia Canvalla Kymenlaakson kesäyliopiston Instagram- ja Facebook-sivuille. Se oli todella hauskaa ja koukuttavaa. Perjantaina teimme lähityöpäivän Kotkan toimistolla. Siellä siivosin keittiön kaappeja ja pintoja sekä kirjoitin tämän artikkelin.

Kaikin puolin TET-harjoittelu Kymenlaakson kesäyliopistolla on ollut antoisa. Varmaankin parhaat työtehtävät ovat olleet mainosten teko sekä Kotkan toimiston tiskialtaan puhdistus. Olen oppinut paljon uutta tästä työstä. Myös työntekijät täällä ovat olleet kaikki todella mukavia ja he ovat keksineet minulle kivoja hommia."

Kuvankäsittelyn harjoittelua

 

Kohti työelämää - TET-viikko Kymenlaakson kesäyliopistossa