DiKATA

22.08.2019

Kymenlaakson kesäyliopisto on muiden kesäyliopistojen tapaan mukana hankkeessa, jossa tarjotaan digitaitoja maksutta työikäisille. DiKATA-hanke on Snellman-kesäyliopiston toteuttama hanke, jota Opetushallitus rahoittaa 31.12.2020 saakka, ja jota koko maan kesäyliopistot levittävät alueelleen.

Hankkeen tavoitteena on tehdä digiosaamisesta suomalaisten uusi kansalaistaito, sillä tänä päivänä digitaaliset perustaidot ovat välttämättömiä taitoja, jotka helpottavat arkipäivää kauppalistan laatimisesta aina veroilmoituksen tekoon. Myös työelämässä vaaditaan erilaisten sovellusten osaamista. Monet työikäiset kokevatkin tarvitsevansa digitaitojen päivittämistä tai haluavat muuten vain oppia uusia taitoja.

DiKATAn koulutukset ovat ilmaisia ja niihin voi osallistua kuka tahansa. Osallistujat tarvitsevat oman tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä verkkoyhteyden. Koulutuksia on luvassa yli 100, ja tarjonnasta löytyy monipuolisesti koulutusta aina sähköpostin ja wordin käytön alkeista ajankäytönhallintaan, lisättyyn todellisuuteen sekä videoeditointiin.

Koulutukset ovat vuorovaikutteisia verkkoluentoja, joita voi katsoa myös koulutuksen jälkeen verkkotallenteena mikäli haluttuun koulutukseen ei koulutusajankohtana pääse osallistumaan.

DiKATA-koulutuksia päivitetään jatkuvasti sivuillemme. Löydät koulutukset ”Luennot ja muut”-välilehden alta ja kurssitunnisteesta "DiKATA".

Tervetuloa mukaan opiskelemaan digitaitoja!