Media-alan ja kuvallisen ilmaisun ammattilaiseksi

10.07.2019

Kouvolan seudun ammattiopisto, KSAO, ja Repin instituutti tekivät yhteistyösopimuksen taannoin kuvataideopetuksesta. Yhteistyö on kiinnostanut monia, ja olenkin saanut paljon aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Niinpä ajattelinkin blogin muodossa hieman avata, mistä oikein on kyse.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

KSAOlla on jatkuvassa haussa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto. Tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä, josta ammatillisia tutkinnon osia on 145 osaamispistettä ja yhteisiä tutkinnon osia 35 osaamispistettä. Tutkinnon suorittaminen kestää 2-3 vuotta.

Opintojen aikana opiskellaan laaja-alaisesti kuvallisen ilmaisun perustaitoja. Opit maalaamista eri tekniikoin ja ilmaisukeinoin sekä piirustusta, kuvanveistoa, taidegrafiikkaa, graafista suunnittelua, valo- ja videokuvausta sekä muita kuvallisen ilmaisun sovellusaloja. Opinnoissa perehdytään myös kuvataiteen ja taidemaailman historiaan ja perinteisiin. Koulutuksessa opit hyödyntämään omaa ilmaisuasi asiakkaiden toiveet huomioivaksi kokonaisuudeksi.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sopii Sinulle, joka tarvitset ammatissasi luovuutta, kädentaitoja ja oma-aloitteellisuutta. Voit työllistyä valmistuttuasi kulttuurialan laitoksiin, yrityksiin tai toimia vaikkapa itsenäisenä ammatinharjoittajana. Tutkinto antaa myös hyvät perustaidot hakeutuessasi visuaalisen alan jatko-opintoihin alan korkeakouluissa (KSAO).

Repin instituutti

KSAOn yhteistyö Repin instituutin kanssa merkitsee sitä, että voit suorittaa osan tutkinnostasi Repin instituutissa, Kotkassa. Pääset opiskelemaan Suomen mittakaavassa ainutlaatuista klassista kuvataidetta alansa parhaiden opettajien ohjaamina. Osa opinnoista suoritetaan siis Kotkassa, Repin instituutissa, mutta osa opinnoista, kuten yhteiset opinnot, Kouvolassa, KSAOn tiloissa.

Repin instituutin koulutus KSAOn opiskelijana on maksutonta ja olet oikeutettu hakemaan opintososiaalisia etuisuuksia opintojesi ajan. Kuten muissakin 2. asteen oppilaitoksissa, joudut kustantamaan mahdolliset oppikirjat sekä osan opiskelumateriaaleista.

Repin instituutissa lähiopetustunteja on 32-40 viikossa, maanantaista perjantaihin. Opinnot ovat täten täysipäiväisiä. Opettajat ovat Pietarin taideakatemia professoreita ja pedagogeja sekä muiden yliopistojen ja korkeakoulujen asiantuntijoita, ja opetus tapahtuu tulkin avustuksella.

Repinin kuvataidekoulutus sisältää neljä moduulia. Haku ensimmäiseen moduuliin on käynnissä KSAOn sivuilla 15.8.19 saakka. Tämän jälkeen opiskelijat kutsutaan viikolla 34 pidettävään haastatteluun ja valintakokeeseen. Varsinainen opetus alkaa 2.9.19. Opiskelijat valitaan haastattelun, valintakokeen sekä mahdollisen kielitestin perusteella (Repin instituutti).

Opintojen rakenne Repin instituutissa

Moduuli 1 on 10 opintopisteen mittainen moduuli, jonka kesto on 2.9.-18.10.19. Moduulissa 1 paneudutaan perspektiiviin, maisemamaalaukseen ja piirustukseen, asetelman piirustukseen sekä maalaukseen.

Moduuli 2 on 18 opintopisteen kokonaisuus, joka keskittyy muotokuvaan. 4.11.19 alkava ja 21.2.2020 päättyvä moduuli vie Sinut plastiseen anatomiaan, muotokuvan perusteisiin ja muotokuvan piirustukseen ja maalaukseen.

Moduulissa 3 käsitellään kuvan rakentamista. Tämä 10 opintopisteen kokonaisuus alkaa 2.12.19 ja päättyy 27.3.19. Opit muotokuvan ja kuvan rakentamisen perusteet sekä sommittelua.

Viimeinen moduuli, moduuli 4, on 10 opintopisteen kokonaisuus ja se keskittyy ihmiseen. 30.3.-15.5.2020 välisenä aikana opit plastista anatomiaa sekä alastonmallin piirtämistä ja maalausta.

Mikäli et ole kiinnostunut tutkintotavoitteisesta opiskelusta KSAOssa, voit osallistua Repin instituutin moduuleihin, jolloin maksat itse opetuksesta:

Ajankohdat moduulien suorittamiseen ovat samat kuin KSAOn opiskelijoilla.

Summa summarum

Osallistuaksesi ensimmäiseen moduuliin:

  • Hae KSAOn opiskelijaksi media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon 15.8.19 mennessä
  • Odota kutsua viikolle 34 haastatteluun ja valintakokeeseen
  • Aloita opinnot Kotkassa 2.9.19.

Muu kuvataidekoulutus

Mikäli jäit vielä pohtimaan, olisiko media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto yhteistyössä Repin instituutin kanssa se Sinun juttusi, voit aina osallistua lyhyisiin kuvataidekoulutuksiimme Repinissä. Nyt syksyllä tarjoamme: