Opiskelijatarinoita 2: Tutkintotavoitteista opiskelua Kymenlaakson kesäyliopistossa

31.08.2018

Mari toimii terveydenhuoltopalveluita tuottavan yrityksen asiakkuuspäällikkönä. Hänen työtehtäviinsä kuuluu mm. yrityksen myynti, markkinointi ja viestintä. Elämäntilanne mahdollisti sen, että itsensä kehittämiselle ja uusille haasteille oli jäämässä aikaa.

Hänellä ei alkuun ollut tutkintotavoitetta, vaan tarkoituksena oli syventää tietoja. Mari huomasi kesäyliopistossa olevan mahdollisuus suorittaa kauppatieteen perusopintoja. Paikka oli Marille ennestään tuttu ja jotkut hänen kollegansa olivat jo suorittaneet opintoja kesäyliopistossa. Se tuntui siis helpolta ja luontevalta tavalta opiskella.

Myöhemmin hän jatkoi opiskeluja johtamisen aineopinnoilla. Hän suoritti myös kieliopintoja. Opiskelu oli alkanut tuntua hauskalta ja mielekkäältä. Tällä hetkellä hänellä on jo yli 100 opintopistettä. Mari kertoo kesäyliopiston olevan hyvä valinta, sillä siellä opiskellessaan saa hyvää ohjausta ja tukea. Ilmapiiri on hyvä ja henkilökunta auttaa aina tarvittaessa. Opiskelujen aikana hän on myös nauttinut siitä, että saa tavata muita opiskelijoita, joilta hän kuuli mielipiteitä ja kokemuksia avoimen yliopiston opiskeluista.  Tämä oli tärkeää, koska opiskelujen alussa hän ei tiennyt, mitä opiskeluissa vaadittaisiin.

Mari opiskelee työnsä ohessa, vapaa-ajallaan. Omat suunnitelmat ja ajankäytön suunnittelu auttavat tasapainottamaan opiskeluja. Työn ohella 40 opintopistettä lukuvuoden aikana on tuntunut hänelle sopivalta määrältä. Tukea on tullut työpaikalla kollegoilta, jotka myös opiskelevat. Mari pitää kovasti siitä, että opiskeltavat asiat liittyvät suoraan työhön, jolloin niitä voi soveltaa heti omaan tekemiseen. Hän on saanut syvennettyä tietämystään ja on saanut lisää osaamista esimerkiksi talouden suunnittelusta ja strategisesta johtamisesta. Mari on pitänyt siitä, että on oppinut oikeita, konkreettisia asioita.

Tällä hetkellä hän opiskelee tutkintotavoitteisesti, mutta ei ole vielä päässyt yliopistoon. Hän on myös tietoinen mahdollisista kurssien hyväksiluvuista. Kesäyliopisto on hyvä reitti käynnistää avoimen opinnot ja suosittelen lämpimästi opiskeluja kesäyliopistossa ikään katsomatta, Mari kertoo. Siellä voi syventää tietojaan ja opiskella tutkintotavoitteisesti. Opiskelu on antoisaa ja siitä saa paljon hyviä kokemuksia. Oma aikataulutus on tärkeää. Jos joku opiskeluissa mietityttää, ei pidä jäädä asioiden kanssa yksin, sillä tukea saa hyvin.