Opiskelijatarinoita 4: Tukea ja neuvoja opintoihin Kymenlaakson kesäyliopistolta

26.09.2018

Olen Suvi 32-vuotias hoitotieteen opiskelija ja sairaanhoitaja. Valmistuin sairaanhoitajaksi toukokuussa 2010. Jo opiskeluaikoina haaveilin hoitotyön johtamisesta jonain päivänä. Valmistuttuani pääsin kuitenkin heti kiinni työelämään ja jatko-opiskeluhaaveet unohtuivat. Oli mukavaa olla vaihteeksi työelämässä. Perheeseemme syntyi kaksi lasta, jonka vuoksi oli vajaa neljä vuotta poissa työelämästä. Kotiäitiaikoina haaveeni jatko-opiskelusta heräsi jälleen ja päätin hakea opiskelemaan hoitotieteitä Itä-Suomen yliopistoon, sillä hakuaika oli juuri alkamaisillaan talvella 2015. Luin kevään ajan tiiviisti pääsykokeisiin ja tulin valituksi suoraan pääsykokeiden kautta tutkinto-opiskelijaksi hoitotyön johtamisen koulutusohjelmaan. Olen suorittanut opintojani pääasiassa sairaanhoitajan työni ohessa täydellä työajalla.
 
Opintojeni alettua päätin suorittaa aineopinnot avoimen yliopiston kautta, tämä oli myös taloudellisesti kannattavampaa, sillä yöpyminen ja matkustaminen Kuopioon tuli kalliiksi. Lisäksi minulle sopi hyvin opintojen omaan tahtiin suorittaminen, luentojen seuraaminen silloin kun se omaan aikatauluun parhaiten sopi. Suoritin osan avoimen yliopiston opinnoista Kymenlaakson kesäyliopiston kautta. Tutustuin muihin kesäyliopiston opiskelijoihin. Meitä oli pieni ryhmä, joka tsemppasi toinen toisiaan tuutorin avustuksella eteenpäin opinnoissa. Koin vuorovaikutuksen ryhmäläisten kesken motivoivaksi tekijäksi. Lisäksi oli helpompaa pyytää apua tai selvennöstä, jos jonkin asia jäi epäselväksi. Myös kesäyliopiston henkilökunnalta sai tukea ja neuvoa opintoihin liittyen. Olen käyttänyt myös etätenttimahdollisuutta kesäyliopistolla opintoihini. Ystävystyin yhden kesäyliopiston ryhmäläisen kanssa. Hänkin pääsi tutkinto-opiskelijaksi myöhemmin suoritettuaan ensin aineopinnot kesäyliopistossa. Nyt olemme samassa vaiheessa opinnoissamme ja voimme jakaa matka- ja majoituskulut Kuopion reissuilla.
 
Suosittelen lämpimästi kesäyliopiston kursseja, tutor ryhmän tuki kannattaa hyödyntää. Mikäli tie yliopistoon ei avaudu ensi yrittämällä pystyy opinnot hyväksilukemaan myöhemmin. Opiskella voi ja kannattaakin myös omaksi ilokseen, vaikkei tähtäisikään yliopisto-opintoihin. Opiskeluintoa kaikille!