Opiskelijatarinoita 5: Tavoitteena vakituinen työpaikka sosiaalityöntekijänä

03.10.2018

Olen Elina Ravalt, 33-vuotias kouvolalainen. Perheeseeni kuuluvat viisi lasta ja aviomies. Työskentelen tällä hetkellä Kouvolan kaupungin lapsiperheiden sosiaalipalveluiden päivystys- ja arviointitiimissä sosiaalityöntekijänä.

Olen valmistunut 2008 venäjänkaupan tradenomiksi. Jäin tällöin äitiyslomalle ja sosiaaliala alkoi kiinnostaa. Hain Kymenlaakson ammattikorkeakouluun ja valmistuin sosionomiksi 2013. Työskentelin lastentarhanopettajana sekä yksityisissä lastensuojelulaitoksissa ja lastensuojelun intensiiviperhetyössä. Taas jäätyäni äitiyslomalle, päätin aloittaa opinnot ja suoritin sosiaalityön perus- ja aineopintoja Kymenlaakson kesäyliopiston kautta Itä-Suomen yliopistoon. Opintojen kautta pääsin lokakuussa 2017 sosiaaliohjaajaksi lapsiperheiden sosiaalipalveluihin. Kymenlaakson kesäyliopiston kautta hain hyväksilukuna sosiaalityön käytäntö 2 harjoittelun ja sain sosiaaliyöntekijän sijaiskelpoisuuden helmikuussa 2018. Maaliskuusta 2018 olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä. Opinnoista on ollut suora hyöty työhöni niin työllistymisen kuin oppimisen kannalta.

Keväällä 2018 tulin valituksi Sosiaalisesti kestävä Kymenlaakso-hankkeen maisteriopintoihin. Opinnot käynnistyivät syksyllä 2018 ja tarkoitus on kahdessa vuodessa saada maisteriopinnot sosiaalityöstä tehtyä Itä-Suomen yliopistoon.

Kymenlaakson kesäyliopiston kautta olen saanut mahdollisuuden päästä sosiaalityön opintojen piiriin, sillä ilman Kymenlaakson kesäyliopistoa en usko, että olisin opintojen piiriin hakeutunut. Olen saanut Kymenlaakson kesäyliopistosta neuvoja ja tukea opintojen eteenpäin viemisestä sekä kannustusta aina tarvittaessa. Taloudelliseen puoleen hain tukea Kymin 100-vuotissäätiöltä, josta minulle myönnettiin rahallista tukea avoimen yliopiston maksuihin.

Opiskelen työn ohessa ja teen tällä hetkellä 80%:sta työaikaa. Opiskelu työn ja lapsiperhearjen ohessa on ajankäytöllisesti haastavaa, mutta minua motivoi valmistuminen, sillä sosiaalityöntekijöistä on kova pula, joten toivon valmistuessani saavani vakituisen työpaikan. Työni lapsiperheiden sosiaalipalveluiden päivystyksessä on mielenkiintoista ja työnkuva vaihteleva, joten haluaisin valmistuttuani jatkaa samassa työssä.