Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen koulutuspolku Kymenlaakson kesäyliopistossa 2019-2020

13.06.2019

Oletko harkinnut terveystieteden opettajan uraa tai lähiesimiehen ja sote-johtajan uraa? Alla löydät koulutuspolut sekä terveystieteiden opettajaksi että esimiestehtäviin.

Minustako terveystieteiden opettaja?

Onko Sinulla sosiaali- ja terveysalalta ammattikorkeakoulututkinto? Oletko kiinnostunut terveystieteiden opettajan työstä?

Terveystieteiden opettaja työskentelee ammattikorkeakoulussa tai ammatillisessa oppilaitoksessa opettajana. Esimerkiksi sairaanhoitajataustainen terveystieteiden opettaja voi opettaa sairaanhoitajia ja lähihoitajia, röntgenhoitajataustainen röntgenhoitajia, fysioterapeutti fysioterapeutteja (sekä myös sairaanhoitajia ja lähihoitajia) jne. Eli käytännön opetustyö on sitä, mikä on Sinun taustasi. Tutkinnon nimi ei kuitenkaan anna Sinulle mahdollisuutta opettaa terveystietoa, vaan sitä varten Sinun tulee opiskella lisäksi ”Terveyden edistäminen ja terveystieto”- perus- ja aineopinnot.

Polku terveystieteiden opettajaksi voi alkaa jo vaikka tulevana syksynä. Kymenlaakson kesäyliopistossa voit opiskella hoitotieteen aineopinnot, 31 op, Itä-Suomen yliopistoon. Perusopinnot korvataan aiemmalla amk-tutkinnollasi.

Hoitotieteen aineopintojen lisäksi Sinun on mahdollista opiskella tutkintoon sisältyvä kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen perusopintojen kokonaisuus.

Keväällä Sinun on mahdollista hakea Itä-Suomen yliopistoon hoitotieteen tutkinto-opiskelijaksi terveystieteiden opettajan koulutukseen, ja saat avoimessa yliopistossa suorittamasi opinnot osaksi tutkintoasi. Näin opiskeluaikasi Kuopiossa lyhenee.

Sekä hoitotieteen että kasvatustieteen opinnot ovat mahdollisia suorittaa työn ohessa verkko-opintoina. Muistathan kuitenkin, että vaikka opinnot ovat etäopiskelua, opintoihin on aina mahdollista saada ohjausta ja apua soittamalla, laittamalla sähköpostia tai piipahtamalla toimistollemme!

Minustako lähiesimies tai sote-johtaja?

Oletko kiinnostunut sosiaali- ja terveysjohtamisesta?

Sote-johtajan opintoja ovat sosiaali- ja terveyshallintotieteen perusopinnot (30 op). Jo nämä opinnot antavat Sinulle mahdollisuuden hakea lähijohtajan toimea. Voit opiskella myös Kymenlaakson kesäyliopistossa tutkintoon hyväksiluettavia menetelmäopintoja:

* Huom! Kaikki yksittäiset kurssit eivät ole näkyvillä nettisivuillamme, siispä yksittäisille kursseille ilmoittaudutaan sähköpostitse anna-maria.hentila@kymenlaakso.fi!

  • sivuainekokonaisuuksia

Mikäli haluat edetä urallasi, voit keväällä hakea sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriohjelmaan (YtM 120 op), jonka kesto on 2 vuotta.

Sosiaali- ja hallintotiedettä pääaineenaan opiskelleet voivat työskennellä sosiaali- ja terveysjohtajina, vanhuspalvelujohtajina, johtajina sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, henkilöstö- ja kehittämispäällikköinä sekä opetus- ja tutkimustehtävissä.

Sosiaali- ja hallintotieteen opinnot ovat mahdollisia suorittaa työn ohessa verkko-opintoina. Menetelmäopintoihin sisältyy lähiopetusta, ja opinnot järjestetään Kouvolassa. Muistathan kuitenkin, että vaikka opinnot ovat pääosin etäopiskelua, opintoihin on aina mahdollista saada ohjausta ja apua soittamalla, laittamalla sähköpostia tai piipahtamalla toimistollemme!

Lue myös:

Tieni terveystieteiden opettajaksi

5 syytä opiskella Kymenlaakson kesäyliopistossa

Mikä ihmeen avoin yliopisto?