Sosiaalityön opintoja Kymenlaakson kesäyliopistossa

09.07.2018

Sosiaalityön opintoja Kymenlaakson kesäyliopistossa

Tällä hetkellä pätevistä sosiaalityöntekijöistä, joilla olisi YTM tai VTM maisterintutkinto pääaineena sosiaalityö, on monissa paikoissa pulaa ja työllistyminen on ollut hyvä. Me Kymenlaakson kesäyliopistossa haluamme omalta osaltamme täyttää tätä vajetta tarjoamalla sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä muita sosiaalityön opintojen tutkintorakenteeseen kuuluvia opintoja.

Voit edetä opinnoissasi pitkälle Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opintojen kautta Kymenlaaksossa. Perusopintoihin ei ole pohjakoulutusvaatimusta, joten kuka tahansa opinnoista kiinnostunut voi aloittaa opinnot. Opinnot ovat monimuoto-opintoina ja niissä on joitakin lähiopintoja, mutta suuri osa tehdään oppimisympäristö Moodlessa. Opintojen tukena kokoontuu kesäyliopistolla tuutoriryhmä, johon kannattaa osallistua, koska siellä tapaat opiskelutovereita, voit vaihtaa opiskelukuulumisia ja saat tuutorilta tukea opiskeluusi.

Avoimessa yliopistossa suoritetut opintosuunnitelman mukaiset opintosi hyväksiluetaan, kun pääset tutkinto-opiskelijaksi. Avoimessa yliopistossa opiskelu onkin hyvä tapa edistää opintoja esimerkiksi välivuoden aikana, jos olet jäänyt ilman opiskelupaikkaa tai mietit mikä voisi olla oma alasi. Mikäli työskentelet jo sosiaalialalla ja haluat jatkaa kohti maisterin tutkintoa, niin tämä on hyvä tapa tehdä opintoja vaikkapa työn ohessa.

Avoimen yliopiston kautta ei voi saada tutkintoa, mutta voit hakeutua suorittamiesi avoimen yliopiston opintojen perusteella ns. avoimen väylän kautta yliopistoon. Pääsyvaatimukset vaihtelevat vuosittain, joten ne kannattaa tarkistaa aina, mutta niissä on täytynyt olla vähintään sosiaalityön perus- ja aineopinnot suoritettuna tietyin arvosanoin.

Lisätietoja Itä-Suomen yliopiston tutkintovaatimusten mukaisista sosiaalityön opinnoista:
Sosiaalityön perusopinnot  25 op
Sosiaalityön aineopinnot 35 op

Olemme jo vuosia tehneet hyvää yhteistyötä Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston kanssa ja kauttamme on opiskellut lukuisa joukko sosiaalityön opiskelijoita. Moni heistä on opiskellut Kymenlaakson kesäyliopistossa niin pitkälle kuin se avoimen yliopiston kautta on mahdollista ja hakeutunut tämän jälkeen yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi. Meillä on ollut ilo seurata, miten moni kesäyliopistolla aloittanut opiskelija on käynyt tämän avoimen yliopiston polun ja valmistunut yhteiskuntatieteen maisteriksi.

Lisätietoja opinnoista ja oman opintopolkusi suunnittelusta voit kysyä Elinalta, elina.ivakko@kymenlaakso.fi

LUE BLOGISTA OPISKELIJATARINA