Terapian tarpeessa?

02.07.2019

Logoterapiaa, seksuaaliterapiaa, psykoterapiaa, kirjallisuusterapiaa, taideterapiaa, lyhytterapiaa, kognitiivista terapiaa, ratkaisukeskeistä terapiaa, terapiaa… Terapiamuotoja on monenlaisia. Miksi? Siksi, koska toiselle kirjoittaminen tai piirtäminen voi olla helpompi tapa purkaa henkistä kuormaa kuin perinteinen puhuminen.

Oletko kiinnittänyt huomiota siihen, että nykyisin yhä useampi terapiapalveluita tarjoava yrittäjä on suorittanut useita erilaisia terapiamuotoihin liittyviä koulutuksia? Tv:stäkin tuttu, Ensitreffit alttarilla-asiantuntija, Elina Tanskanen, on opiskellut logoterapiaa, suorittanut erityistason seksuaaliterapeutin tutkinnon, käynyt perusteet sekä pariterapiasta että psykofyysisestä psykoterapiasta, ja onpa hänellä myös mindfulness-koulutuskin käytynä. Valviran tunnustamaa ja Kela-korvattavaa koulutusta hänellä ei ole, mutta päätyönään hän pitää vastaanottoa asiakkailleen kahdessa eri paikassa. Näiden lisäksi hän esiintyy tv-ohjelmissa ja julkaisee kirjoja.

Oletko Sinä ajatellut uraa terapeuttina? Tai teetkö työtä, jossa olisi hyvä osata kohdata ihmisiä erilaisine ongelmineen? Kymenlaakson kesäyliopistossa on mahdollista aloittaa syksyllä 2019 logoterapian perusopinnot, kirjallisuusterapian 1. osa, lasten ja nuorten psyykkisten ongelmien terapeuttinen ohjaaja- koulutus, perhearvioinnin koulutus sekä suosittu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti-koulutus. Meillä pyörii myös tällä hetkellä seksuaalineuvonnan koulutus, josta olemme saaneet opiskelijoilta pelkkää positiivista palautetta. Näitä erilaisia työskentelytapoja voivat hyödyntää esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset vastaanottotyössään, kouluissa, kodeissa, laitoksissa… Eikä mikään estä sinua opiskelemasta ihan vain itseäsi varten ja itseäsi ymmärtääksesi.

Erilaisten terapiamuotojen lisäksi Elinakin oli opiskellut mindfulnessia. Tarjoamme myös laajan skaalan stressinpoistoon liittyviä koulutuksia, jotka voivat osaltaan auttaa asiakkaitasi. Miltäpä kuulostaisi Voicefulness? Tai Mind-Body Bridging? Vai hyötyisivätkö asiakkaasi TRE-ohjauksesta? Omaan hyvinvointiin voisi soveltua myös itsemyötätunnon kurssi.

Nappaa itsellesi täydennystä osaamiseesi syksyn 2019 tarjonnasta ja luo ihan oma urapolkusi hyvinvoinnin ammattilaisena.

Lue lisää:

"Vahvat ne vapisee eikä heikot"

Mitä on logoterapia?

Esittelyssä Voicefulnessin kehittäjä Anne Tarvainen