Ura liikunnan parista?

31.07.2019

Liikunnan ammattilaisia hemmotellaan tämän syksyn avoimen yliopiston tarjonnassa. Olitpa jo alan ammattilainen tai vasta aloittelemassa uraasi liikunnan parissa, tarjoamme laajan valikoiman opintoja.

Liikuntalääketieteen nimi muuttuu syksyn myötä terveysliikunnaksi. Liikuntalääketiedettä eli terveysliikuntaa voi opiskella pääaineena yliopistossa, joten välivuoden voi hyödyntää nappaamalla opinnot haltuun, ja hyväksiluetuttaa ne sitten yliopistoon pääsyn jälkeen.

Liikuntalääketieteessä tarkastellaan liikunnan ja fyysisen kunnon välisiä yhteyksiä terveyteen, sairauksiin ja ravintoon. Liikuntalääketieteen pääaineopintojen tavoitteena on kouluttaa asiantuntijoita (terveystieteiden kandidaatteja/maistereita), jotka tuntevat liikunnan ja fyysisen kunnon sekä terveyden ja sairauksien välisiä yhteyksiä käsittelevän keskeisen tutkimustiedon (UEF).

Opintojaksoilla pääset paneutumaan ihmisen elimistön rakenteeseen ja toimintaan, ravitsemukseen, sairauksiin, liikuntafysiologiaan sekä biomekaniikkaan, liikunnan turvallisuuteen ja terveyden edistämiseen.

Lisäksi Kymenlaakson kesäyliopistossa on tarjolla ravitsemustiedettä, kasvatustiedettä, urheilujohtamista, markkinointia, viestintää, ergonomiaa, lääketieteen perusteita, johtamista, psykologiaa… Nappaamalla opintojaksoja eri aineista, täydennät rautaista osaamistasi entistä terävämmäksi. Miltäpä kuulostaisi vaikkapa urheilujohtaminen ja brandien hallinta? Vai tarvitsisitko osaamista tapahtuma- ja tilajohtamisessa tai markkinoinnissa? Tiesithän, ettei Sinun tarvitse opiskella perus- tai aineopintoja kokonaisuudessaan, vaan voit ottaa myös yksittäisiä opintojaksoja opiskeltavaksi.

Vaikka urheilujohtamisen opinnot ovat aineopintoja, ovat ne sivuaineopintoja, jotka voidaan opiskella, vaikka Sinulla ei olisi perusopintoja (urheilujohtamisen perusopintoja ei tosiasiassa ole edes olemassakaan) pohjalla. Jos Sinulla on kauppatieteiden perusopinnot jo opiskeltuina, saat urheilujohtamisesta aineopintojen todistuksen. Mikäli Sinulla ei ole kauppatieteiden perusopintoja suoritettuna, saat todistuksen urheilujohtamisen perusopinnoista.

Psykologian opinnoista voi olla hyötyä vaikkapa valmennettavan mielenmaailman ymmärtämisessä. Miltä kuulostaisi terveyspsykologia? Kasvatustieteestä voi olla etua ryhmän ohjauksessa ja liikunnanopettajaksi haluaville. Viestinnän ja markkinoinnin opinnot auttavat oman yrityksen perustamisessa.

Ota rohkeasti yhteyttä ja rakennetaan Sinulle rautainen osaaminen!

Muistathan myös, että syksyllä alkaa ”Palautumisohjaajakoulutus (10 op)”. Voit tutustua koulutukseen tarkemmin täällä.