• Opi uutta

  Opi uutta

  tai kehitä ammattitaitoasi


Lasten ja nuorten yliopiston kesäleirit julkaistu

Tervetuloa mukaan ensi kesänä Lasten ja nuorten yliopiston leireille!

Mukana on jo tuttuja leirejä mutta myös jotakin uutta. Tutustu ohjelmiin ja ilmoittaudu mukaan.

Paikkoja on rajoitetusti, jokaiselle leirille mahtuu 15 osallistujaa mukaan. Ilmoittautuminen on nyt auki ja ilmoittautumisaika päättyy 21.5.2023.

Nähdään kesällä!

Historis naturalis -tiedeleiri Merikeskus Vellamossa

Kuvalähde: Merikeskus Vellamo - Pako Pompejista näyttely

Jaa tämä artikkeli

Lasten ja nuorten yliopistossa tapahtuu

Helmikuussa Kymenlaaksossa vietetään Lasten kulttuuriviikkoja. Kymenlaakson kesäyliopiston lasten ja nuorten yliopistossa tapahtuu myös:

Tervetuloa innostumaan tieteestä ja taiteesta teemalla "luonto ja ympäristö"!

Lasten ja nuorten taide- ja tiedepaja Kotkassa ke 22.2.2023 klo 17-19

Paikka: Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Osallistujien ikä: 8-13 -vuotiaat

Helmikuun lopussa julkaisemme myös kesän leirit: tulossa kivaa tekemistä kesälomalla sekä Kotkassa että Kouvolassa.

Jos et vielä ole tilannut uutiskirjettämme, tilaa se nyt, niin saat tiedon uusista tapahtumista ja koulutuksistamme.

Lasten ja nuorten yliopiston tulevat kurssit ja leirit löydät verkkosivuiltamme.

Jaa tämä artikkeli

Studia Generalia: Hyvinvointi ekologisena kysymyksenä

Kymenlaakson kesäyliopisto tekee koulutusyhteistyötä mm. Itä-Suomen yliopiston ja SnellmanEDUn kanssa. Verkostomme kautta voimme tarjota keväällä 2022 kaikille avoimen Studia Generalia -luentosarjan, jonka teemana on Hyvinvointi ekologisena kysymyksenä.

Luentosarja on osa Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksen Hyvinvointi yhteiskunnassa -suuntautumisvaihtoehtoa, jossa yhdistyvät entiset sosiologian ja sosiaalipedagogiikan maisteriohjelmat. Luennoitsijoina on joukko maamme parhaita kestävän hyvinvoinnin asiantuntijoita. Luennot toteutetaan yhteistyössä Snellman-kesäyliopiston kanssa.  

Etäluentotilaisuuden kesto on 1–1,5 tuntia. Huom. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua. Linkki luennolle löytyy kunkin luennon tiedoista. Lisätietoja luentosarjasta antavat Arto O. Salonen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) ja Sanna Ryynänen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

Luentojen sisältökuvaukset, luennoitsijatiedot ja osallistumislinkit:

11.4. klo 13.00 Jussi Ahokas: Hyvinvoinnit vastakkain? Ekologisen jälleenrakennuksen etiikasta. 

 • Yhteiskunnilta vaaditaan tulevina vuosikymmeninä nopeaa kestävyyssiirtymää nykyisistä tuotanto- ja kulutusrakenteista ekologisesti kestäviin rakenteisiin. Usein hyvinvointi ymmärretään tämän päivän inhimillisenä hyvinvointina, mutta laajentamalla käsitettä tulevaisuuden hyvinvointiin ja luonnon hyvinvointiin kestävyyssiirtymän eettiset periaatteet muuttuvat. Tässä luennossa käsitellään eri hyvinvointien ristiriitaisuuksia ja suhdetta ekologiseen jälkeenrakennukseen. 
 • Jussi Ahokas on ekonomisti ja poliittisen talouden tutkija BIOS-tutkimusyksiköstä. 
 • Osallistu luennolle tästä: https://uef.zoom.us/j/64006836999  

21.4. klo 13.00 Elisa Aaltola: Eettisesti kestävä eläinsuhde inhimillisen hyvinvoinnin lähteenä 

 • Eläinsuhteemme on monin tavoin ristiriitainen. Luennolla tarkastellaan tämän ristiriitaisuuden taustatekijöitä ja tarjotaan perusteita eettisesti kestävämmän eläinsuhteen rakentamiselle. Samalla luennolla nostetaan esille tavat, joilla eläinsuhde parhaimmillaan edesauttaa myös inhimillistä hyvinvointia. 
 • Elisa Aaltola on filosofi ja eläin- ja ympäristöetiikan dosentti Turun yliopistosta. Aaltola on pitkään tutkinut eläinfilosofiaa, ja hänen aihetta koskeviin kirjoihinsa lukeutuvat esimerkiksi Me ja muu eläimet: Uusi maailmanjärjestys(toim. yhdessä Birgitta Wahlbergin kanssa, 2020), Häpeä ja rakkaus: ihmiseläinluonto (2019), Eläimet yhteiskunnassa (toim. yhdessä Sami Kedon kanssa, 2015), Johdatus eläinfilosofiaan (toim. 2013) ja Eläinten moraalinen arvo (2004). 
 • Osallistu luennolle tästä: https://uef.zoom.us/j/61736812829 

26.4. klo 13.00 Suvi Salmenniemi: Kestävä hyvinvointi ekokriisin aikakaudella 

 • Luennolla tarkastellaan kestävää hyvinvointia hoivan, uusintamisen ja uupumuksen näkökulmista. Aihetta lähestytään feministisen sosiaalisen uusintamisen ja kriittisen teorian nykykeskustelujen kautta. 
 • Suvi Salmenniemi on sosiologian professori Turun yliopistossa. Hän johtaa Suomen Akatemian rahoittamaa Poliittinen mielikuvitus ja vaihtoehtoiset tulevaisuudet -tutkimushanketta. 
 • Osallistu luennolle tästä: https://uef.zoom.us/j/64216044007 

3.5. klo 13.00 Tuuli Hirvilammi: Kestävä hyvinvointi yhteiskuntapoliittisena tavoitteena  

 • Luennolla tarkastellaan globaaleja kestävyyshaasteita ja niiden yhteyttä hyvinvoinnin edellytyksiin. Sen lisäksi käsitellään kestävän hyvinvoinnin ja ekohyvinvointivaltion käsitteitä sekä hahmotellaan, minkälainen yhteiskuntapolitiikka voisi tukea nykyistä paremmin kestävän hyvinvoinnin tavoitteita. 
 • Tuuli Hirvilammi on sosiaalipolitiikan tutkija Tampereen yliopistossa, jossa hän tutkii kestävää hyvinvointia ja siirtymää kohti ekohyvinvointivaltiota ORSI-tutkimushankkeessa. 
 • Osallistu luennolle tästä: https://uef.zoom.us/j/69092862582 

12.5. klo 13.00 Eva Heiskanen: Kestävän kulutuksen rooli hyvän tulevaisuuden rakentumisessa 

 • Tarkastelen tällä luennolla mahdollisuuksia sovittaa kulutus luonnon kantokyvyn puitteisiin. Pohdin myös kulutuksen sosiaalisia vaikutuksia kuluttajiin ja hankintaketjussa työskenteleviin sekä mahdollisia muutospolkuja kapitalistisen järjestelmän erilaisissa alueellisissa muodoissa ja alakulttuureissa. Haastan osallistujat pohtimaan erilaisten vaihtoehtojen toteutumisen mahdollisuuksia. 
 • Eva Heiskanen toimii professorina Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksessa. Hän on tutkinut ja opettanut kestävän kulutuksen erilaisia tutkimusperinteitä, sosiaalisen ja teknisen muutoksen ajureita ja esteitä erityisesti ilmasto- ja energiapolitiikassa. 
 • Osallistu luennolle tästä: https://uef.zoom.us/j/67945316769 

19.5 klo 13.00 Marja Innanen: Uusi kansallinen kestävän kehityksen strategia – väline yhteiskunnallisen kestävyysmurroksen tekemiseen 

 • Strategia ei ole vain sanahelinää; se on kestävän kehityksen toimikunnan tahtotila ja tavoitteisto toivotusta tulevaisuudestamme. Strategia sisältää konkreettisten tavoitteiden lisäksi tunnistetut tekemisen paikat, joissa toimintamme pitää muuttua, jotta globaalit kestävän kehityksen tavoitteet toteutuvat. Strategian ydinkysymys on, kuinka suomalaisten hyvinvointi saadaan mahtumaan luonnon kantokyvyn rajoihin. 
 • Marja Innanen toimi kestävän kehityksen toimikunnan apulaispääsihteerinä (2013-2022) ja on Global Compact Network Finlandin pääsihteeri 1.4.2022 lähtien 
 • Osallistu luennolle tästä: https://uef.zoom.us/j/68243863019 

 Luentosarjasta lisätietoja myös täältä: https://snellmanedu.fi/tuote/studia-generalia-hyvinvointi-ekologisena-kysymyksena/

 

 

Jaa tämä artikkeli

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8516

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa