• Opi uutta

    Opi uutta

    tai kehitä ammattitaitoasi

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen koulutuspolku Kymenlaakson kesäyliopistossa 2019-2020

Oletko harkinnut terveystieteiden opettajan uraa tai lähiesimiehen ja sote-johtajan uraa? Alla löydät koulutuspolut sekä terveystieteiden opettajaksi että esimiestehtäviin.

Minustako terveystieteiden opettaja?

Onko Sinulla sosiaali- ja terveysalalta ammattikorkeakoulututkinto? Oletko kiinnostunut terveystieteiden opettajan työstä?

Terveystieteiden opettaja työskentelee ammattikorkeakoulussa tai ammatillisessa oppilaitoksessa opettajana. Esimerkiksi sairaanhoitajataustainen terveystieteiden opettaja voi opettaa sairaanhoitajia ja lähihoitajia, röntgenhoitajataustainen röntgenhoitajia, fysioterapeutti fysioterapeutteja (sekä myös sairaanhoitajia ja lähihoitajia) jne. Eli käytännön opetustyö on sitä, mikä on Sinun taustasi. Tutkinnon nimi ei kuitenkaan anna Sinulle mahdollisuutta opettaa terveystietoa, vaan sitä varten Sinun tulee opiskella lisäksi ”Terveyden edistäminen ja terveystieto”- perus- ja aineopinnot.

Polku terveystieteiden opettajaksi voi alkaa jo vaikka tulevana syksynä. Kymenlaakson kesäyliopistossa voit opiskella hoitotieteen aineopinnot, 31 op, Itä-Suomen yliopistoon. Perusopinnot korvataan aiemmalla amk-tutkinnollasi.

Hoitotieteen aineopintojen lisäksi Sinun on mahdollista opiskella tutkintoon sisältyvä kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen perusopintojen kokonaisuus.

Hakuun vaadittavien edeltävien opintojen täytyttyä sinun on mahdollista hakea Itä-Suomen yliopistoon hoitotieteen tutkinto-opiskelijaksi terveystieteiden opettajan koulutukseen, ja voit hakea avoimessa yliopistossa suorittamistasi alan opinnoista hyväksilukua. Näin opiskeluaikasi Kuopiossa lyhenee. Opintovaatimukset ja opintosuunnitelmat vaihtelevat, joten varmista aina sen hetkinen tilanne, mitä vaaditaan.

Sekä hoitotieteen että kasvatustieteen opinnot ovat mahdollisia suorittaa työn ohessa verkko-opintoina. Muistathan kuitenkin, että vaikka opinnot ovat etäopiskelua, opintoihin on aina mahdollista saada ohjausta ja apua soittamalla, laittamalla sähköpostia tai piipahtamalla toimistollemme!

Minustako lähiesimies tai sote-johtaja?

Oletko kiinnostunut sosiaali- ja terveysjohtamisesta?

Sote-johtajan opintoja ovat sosiaali- ja terveyshallintotieteen perusopinnot (30 op). Jo nämä opinnot antavat sinulle mahdollisuuden hakea lähijohtajan toimea. Voit opiskella myös Kymenlaakson kesäyliopistossa tutkintoon hyväksiluettavia menetelmäopintoja. Opintojen vaatimukset  ja niiden ajankohdat vaihtelevat vuosittain, joten tarkista ne kesäyliopistolta.

Sosiaali- ja hallintotiedettä pääaineenaan opiskelleet voivat työskennellä sosiaali- ja terveysjohtajina, vanhuspalvelujohtajina, johtajina sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, henkilöstö- ja kehittämispäällikköinä sekä opetus- ja tutkimustehtävissä.

Sosiaali- ja hallintotieteen opinnot ovat mahdollisia suorittaa työn ohessa verkko-opintoina. Menetelmäopintoihin sisältyy yleensä lähiopetusta. Muistathan kuitenkin, että vaikka opinnot ovat pääosin etäopiskelua, opintoihin on aina mahdollista saada ohjausta ja apua soittamalla, laittamalla sähköpostia tai piipahtamalla toimistollemme!

 

Jaa tämä artikkeli

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa