• Opi uutta

  Opi uutta

  tai kehitä ammattitaitoasi

Terapian tarpeessa?

Oletko Sinä ajatellut uraa terapeuttina? Tai teetkö työtä, jossa olisi hyvä osata kohdata ihmisiä erilaisine ongelmineen?

Logoterapiaa, seksuaaliterapiaa, psykoterapiaa, kirjallisuusterapiaa, taideterapiaa, lyhytterapiaa, kognitiivista terapiaa, ratkaisukeskeistä terapiaa, terapiaa… Terapiamuotoja on monenlaisia. Miksi? Siksi, koska toiselle kirjoittaminen tai piirtäminen voi olla helpompi tapa purkaa henkistä kuormaa kuin perinteinen puhuminen.

Oletko kiinnittänyt huomiota siihen, että nykyisin yhä useampi terapiapalveluita tarjoava yrittäjä on suorittanut useita erilaisia terapiamuotoihin liittyviä koulutuksia? Tv:stäkin tuttu, Ensitreffit alttarilla-asiantuntija, Elina Tanskanen, on opiskellut logoterapiaa, suorittanut erityistason seksuaaliterapeutin tutkinnon, käynyt perusteet sekä pariterapiasta että psykofyysisestä psykoterapiasta, ja onpa hänellä myös mindfulness-koulutuskin käytynä. Valviran tunnustamaa ja Kela-korvattavaa koulutusta hänellä ei ole, mutta päätyönään hän pitää vastaanottoa asiakkailleen kahdessa eri paikassa. Näiden lisäksi hän esiintyy tv-ohjelmissa ja julkaisee kirjoja.

Tiesitko, että Kymenlaakson kesäyliopisto on alueensa suurin terapiaopintojen kouluttaja?

Meillä kesäyliopistossa on mahdollista aloittaa syksyllä 2020 ratkaisukeskeisen taideterapian perusteet (20 op), puutarhaterapia & coach (20 op)-koulutus, seksuaaliterapiakoulutus (30 op), NLP Practitioner -koulutus sekä suosittu ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti-koulutus (50 op).

Ratkaisukeskeisen taideterapian perusteet-koulutus antaa opiskelijalle valmiuksia soveltaa taideterapian työmenetelmiä omassa ammatissaan. Tavoitteena on:

 • ratkaisukeskeisyyden ajattelun ja näkemyksen vahvistuminen käytännön elämässä
 • oman itsetuntemuksen lisääntyminen
 • sosiaalisten vuorovaikutustaitojen kehittyminen
 • oman kuvataiteellisen työmuodon löytäminen sekä
 • ohjauksellisen työotteen muodostuminen.

Koulutus antaa valmiuksia ohjata taideterapeuttisia työmenetelmiä käyttäen yksilöitä ja ryhmiä sekä soveltaa taideterapeuttisia työmenetelmiä perusammattiin ja työhön. Koulutus alkaa Kotkassa syyskuussa 2020.

Puutarhaterapia & coach antaa valmiudet toteuttaa puutarhaterapeuttista sekä työ- ja toimintakykyä vahvistavaa Green Care / Coach -toimintaa eri asiakasryhmien kanssa. Opinnot antavat valmiuksia oman alan erilaisiin puutarhaterapeuttisiin työtapoihin, toiminnan yleiseen kehittämiseen, asiakas-, oppilas- ja potilastyön suunnitteluun, toteuttamiseen sekä arviointiin.

Koulutuksen tavoitteena on:

 • Puutarhaterapeuttisten ja coaching -elementtien ymmärtäminen ja niiden soveltaminen osaksi ennaltaehkäisevää ja korjaavaa asiakastyötä
 • Viherympäristön merkityksen ymmärtäminen ja soveltaminen ympäristön suunnittelussa ja kehittämisessä osana nykyistä palveluntuotantoa
 • Green Care -ajattelun ja Coach -osaamisen soveltaminen osana työhyvinvointia ja kokonaiskuntoisuutta

Puutarhaterapia alkaa elokuussa 2020 Kotkassa. Koulutus on kuin suoraan istutettu Kotkan upeaan puutarhamiljööseen.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti-koulutus on muuttunut 50 opintopisteen kokonaisuudeksi ja pidentynyt kestoltaan 2-2½-vuotiseksi. Koulutus on ollut yksi suosituimmistamme ja ryhmät täyttyneet vuosittain ennätysvauhtia. Keväällä 2020 valmistunut opiskelijamme, My, kirjoitti blogitekstin "Mikä sun ydin unelma on?" perustuen omiin kokemuksiinsa ratkaisukeskeisestä lyhytterapeutti-koulutuksesta. Lyhytterapeutin koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita psykoterapeuttisista ja ohjauksellisista työskentelymenetelmistä ja niiden tuloksellisesta soveltamisesta omien asiakkaittensa kanssa. 

Meillä pyörii myös tällä hetkellä seksuaalineuvonnan koulutus, josta olemme saaneet opiskelijoilta pelkkää positiivista palautetta ja joka alkaa uudelleen kesäkuussa 2020. Ensimmäistä kertaa Kouvolassa starttaa myös seksuaaliterapian opinnot! Molempiin ryhmiin on mahdollista ilmoittautua vielä varasijoille.

Näitä erilaisia työskentelytapoja voivat hyödyntää esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset vastaanottotyössään, kouluissa, kodeissa, laitoksissa… Eikä mikään estä sinua opiskelemasta ihan vain itseäsi varten ja itseäsi ymmärtääksesi. Tähän tarkoitukseen sopii hyvin vaikkapa NLP Practitioner -koulutus, jossa opitaan ymmärtämään, miten mielesi toimii ja miten voit vaikuttaa siihen myönteisesti. Koulutus on monipuolinen, jonka aiheita ovat mm. oma mieli, käyttäytyminen, ajattelu- ja tunnetaidot, ihmisenä kehittyminen ja muutoksen tekeminen, oman tilan ja tietoisuuden muuttaminen, elämänsuunnan luominen omien arvojen kautta sekä vuorovaikutus ja viestintä.

Nappaa itsellesi täydennystä osaamiseesi syksyn 2020 tarjonnasta ja luo ihan oma urapolkusi hyvinvoinnin ammattilaisena.

Jaa tämä artikkeli

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa