• Opi uutta

    Opi uutta

    tai kehitä ammattitaitoasi

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen ohjelmaa ja yhteistyöverkostoa kehitetään jatkuvasti. Yhteistyö Kouvolan seudun ammattiopiston (KSAO) kanssa käynnistettiin syksyllä 2019, jolloin ksaolaisille tuli ensimmäistä kertaa mahdollisuus suorittaa osa tutkinnostaan Repin-instituutin kuvataidekoulutuksessa. Yhteistyösopimus uusittiin hiljattain, jonka myötä syksyllä 2020 uusi ryhmä aloittaa jälleen KSAOssa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon opinnot, yhteistyössä Repin-instituutin kanssa. Venäläinen klassinen kuvataidekoulutus on nyt siis integroitu ammatilliseen koulutukseen (Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon osatoteutus Kotkassa), missä toteutetaan kolme tutkinnonosaa (yht. 45 osp = osaamispiste). Tutkinnon osat (Kuvallinen ilmaisu ja havainnointi, Maalaustaiteen toteuttaminen ja Havainnosta piirtäminen) ovat jokainen 15:n osaamispisteen laajuisia.

MEDIA-ALAN JA KUVALLISEN ILMAISUN PERUSTUTKINTO

KSAOlla on jatkuvassa haussa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto. Tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä, josta ammatillisia tutkinnon osia on 145 osaamispistettä ja yhteisiä tutkinnon osia 35 osaamispistettä. Tutkinnon suorittaminen kestää 2-3 vuotta.

Opintojen aikana opiskellaan laaja-alaisesti kuvallisen ilmaisun perustaitoja. Opit maalaamista eri tekniikoin ja ilmaisukeinoin sekä piirustusta, kuvanveistoa, taidegrafiikkaa, graafista suunnittelua, valo- ja videokuvasta sekä muita kuvallisen ilmaisun sovellusaloja. Opinnoissa perehdytään myös kuvataiteen ja taidemaailman historiaan ja perinteisiin. Koulutuksessa opit hyödyntämään omaa ilmaisuasi asiakkaiden toiveet huomioivaksi kokonaisuudeksi.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sopii Sinulle, joka tarvitset ammatissasi luovuutta, kädentaitoja ja oma-aloitteellisuutta. Voit työllistyä valmistuttuasi kulttuurialan laitoksiin, yrityksiin tai toimia vaikkapa itsenäisenä ammatinharjoittajana. Tutkinto antaa myös hyvät perustaidot hakeutuessasi visuaalisen alan jatko-opintoihin alan korkeakouluissa.

 

REPIN INSTITUUTTI

Yhteistyö Repin instituutin kanssa merkitsee sitä, että voit suorittaa osan tutkinnostasi Repin instituutissa, Kotkassa. Pääset opiskelemaan Suomen mittakaavassa ainutlaatuista klassista kuvataidetta alansa parhaiden opettajien ohjaamina. Osa opinnoista suoritetaan siis Kotkassa, Repin instituutissa, mutta osa opinnoista, kuten yhteiset opinnot, Kouvolassa, KSAOn tiloissa.

Repin instituutin koulutus KSAOn opiskelijana on maksutonta ja olet oikeutettu hakemaan opintososiaalisia etuisuuksia opintojesi ajan. Kuten muissakin 2. asteen oppilaitoksissa, joudut kustantamaan mahdolliset oppikirjat sekä osan opiskelumateriaaleista.

Repin instituutissa lähiopetustunteja on 32-40 viikossa, maanantaista perjantaihin. Opinnot ovat täten täysipäiväisiä. Opettajat ovat Pietarin taideakatemia professoreita ja pedagogeja sekä muiden yliopistojen ja korkeakoulujen asiantuntijoita. Opetus tapahtuu tulkin avustuksella.

Lue Juulian kokemuksista opiskelusta Repinissä ja Ksaossa!


LISÄTIEDOT

Lisätietoja media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta voit kysyä:

Repin-instituutin amanuenssi Aleksandra Hintsala,
puh. 040 595 5893, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tiimiesimies Arja Snygg, puh. 020 615 5926, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Jaa tämä artikkeli

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa