• Opi uutta

    Opi uutta

    tai kehitä ammattitaitoasi

Avoin yliopisto on mahdollisuus


Mietitkö mikä sinusta tulee ”isona” tai jäitkö ilman jatko-opiskelupaikkaa? Mietityttävätkö yliopisto-opinnot, mikä voisi olla alasi, tai riittävätkö taitosi opiskelemaan yliopistossa. Et ole ajatustesi kanssa yksin ja tämä seuraava teksti voi tuoda sinulle joitakin ideoita. 

Kymenlaakson kesäyliopistossa toimii aktiivinen avoin yliopisto, jossa tarjontaa on monilta eri aloilta, useiden yliopistojen opetussuunnitelmien mukaisesti. Avoimessa yliopistossa opiskelu on hyvä, matalan kynnyksen keino tutustua yliopistotason opintoihin ja eri oppiaineisiin. Avoin yliopisto on nimensä mukaisesti pääosin avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Joillekin kursseille voidaan vaatia pohjalle aiempia opintoja, jotta perustiedot ovat hallussa. Voit aloittaa opiskelun tekemällä vaikka yhden kurssin opintokokonaisuudesta tai ottaa koko perusopintokokonaisuuden. 

Mikäli jäit ilman opiskelupaikkaa, voit edistää opintojasi opiskelemalla avoimessa yliopistossa ja samalla valmistautua mahdollisiin pääsykokeisiin. Päästyäsi yliopistoon voit anoa tekemistäsi opinnoista hyväksilukua. Toki eri yliopistojen opinnot voivat vaihdella ja aina kaikki opinnot eivät korvaa toisiaan aivan yksi yhteen, mutta useimmiten saman alan opinnot hyväksytään. Avoimen yliopiston opinnot ovat myös hyvä keino täydentää omaa ammattitaitoa ja tutustua ajankohtaisiin ja viimeisimpiin tieteellisiin tutkimuksiin. Halutessasi voit opiskella vaikka tutkintotavoitteisesti, kuten olen itse ja monet meidän opiskelijoistamme tehneet. Avoin yliopisto tarjoaa monille aloille väylän yliopistoon ja voimme katsoa yhdessä, millaiset mahdollisuudet sinulla olisi rakentaa oma opintopolku. Avoimessa yliopistossa opiskelu on maksullista, eikä se oikeuta opintososiaalisiin etuihin, mutta toisaalta se antaa sinulle mahdollisuuden opiskella joustavasti kotipaikkakunnalla vaikkapa työn ohessa.

Kymenlaakson kesäyliopistossa voit opiskella joustavasti avoimen yliopiston opintoja. Suurin osa kursseista toteutuu verkko-opintoina, mutta joillakin kursseilla on läsnäolovaatimus. Tällöin lähiopetus toteutetaan joko Kotkassa tai Kouvolassa. Koronaepidemia on sotkenut meidänkin opetussuunnitelmia ja seuraamme tilannetta tarvitseeko läsnäoloa vaativat lähiopetusta vaativat kurssit siirtää myös verkkoon, mutta silloinkin opetus tapahtuu reaaliajassa, mutta verkon välityksellä.

Vaikka monet opinnot tapahtuvat verkossa, niin et ole yksin, tukenasi on henkilökuntamme ja oppiaineen omat tuutorit. Näistä saat lisätietoja, kun ilmoittaudut opintoihin. Annamme myös henkilökohtaista opintoneuvontaa. Voit varata oman ajan opintoneuvontaan Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sähköpostin kautta.

Kaikki opiskelu on tärkeää, opiskelee sitten ”vain” harrastukseksi yhden jakson tai monia opintokokonaisuuksia, tavoitteena tutkinto. 

Avoimen yliopiston opinnot Kymenlaakson kesäyliopistossa

Tervetuloa opiskelemaan, katsotaan yhdessä puraiseeko opiskelukärpänen sinuakin.

Elina Ivakko
rehtori

 

Jaa tämä artikkeli

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa