• Opi uutta

    Opi uutta

    tai kehitä ammattitaitoasi

Minustako ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja?

Kymenlaakson kesäyliopistossa alkaa taas syksyllä 2019 ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan koulutus. Haastattelimme vuosi sitten neuropsykologiseksi valmentajaksi valmistunutta Outi Juholaa ja pyysimme häntä kertomaan, millainen koulutus oli ja mitä hyötyä siitä on ollut valmistumisen jälkeen työelämässä.

Kerrotko koulutustaustasi ja siitä millaista työtä olet aiemmin tehnyt, ja millaista työtä teet nyt?

Olen valmistunut sairaanhoitajaksi ja terveydenhoitajaksi 12 vuotta sitten. Olen työskennellyt valtaosan työhistoriastani mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden parissa.

Mikä sai sinut lähtemään opiskelemaan ratkaisukeskeiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi?

Lähdin hakemaan nepsykoulutuksesta uutta lisätietoa sekä päivitystä vanhaan tietooni.

Millaisia opinnot olivat ja mitä opit?

Koulutus oli hyödyllinen ja paljon kattavampi kuin osasin etukäteen olettaa. Luennoitsijat ja ammattilaiset eri aiheista olivat hyviä. Meille osui myös kiva ryhmä, jossa oli monipuolisesti eri ammattialojen edustajia. Opinnot työllistivät jonkin verran.  Tehtäviä tein paljon töissä omista potilaistani, luvalla. Harjoittelin siis heidän kanssaan ratkaisukeskeisyyttä ja käytin uusia nepsytaitoja/-asioita ja ajatusmalleja. Riippuu paljon varmaan ihmisestä millaisena opinnot kokee ja miten on mahdollista opiskella työn ohessa. Joku kuormittuu helpommin, mutta itse koin koulupäivät ihan luksuksena.

Onko koulutuksesta ollut hyötyä työelämässä?

Olen hyödyntänyt oppimaani, sekä nepsykoulutusta että ratkaisukeskeisyyttä, paljon työssäni. Sain opinnoista paljon päivitettyä tietoa nepsyasioista sekä hyvän opin ratkaisukeskeisyyden käyttämiseen missä tahansa työssä. Koulutuksen jälkeen olen huomannut käyttäväni enemmän ratkaisukeskeisyyden periaatteita ja sillä on ollut positiivinen vaikutus myös työhöni. Olen juuri vaihtanut uuteen työhön ja uskon että sielläkin, kuten samanlaisessa työssä koulutuksen aikana, pystyn käyttämään opintojeni antia myös asiakaskunnan hyväksi.

Sekä mielenterveys-, että päihdeasiakkaiden kohdalla opinnoista on ollut paljon apua. Kohtaan työssäni paljon nepsypuolen diagnosoimattomia ihmisiä. Lisätieto on auttanut jakamaan tietoa ja ratkaisukeskeisyyden käyttäminen on opettanut suhtautumaan moniin asioihin uudella rakentavalla tavalla, niin työssäni kuin omassa elämässäni. Suuri plussa opinnoissa oli positiivisen psykologian esittely. Sain itse paljon lisää katsantokantaa positiivisesta psykologiasta ja jatko-opinnot sen suhteen kiinnostavat.

Miksi valitsit Kymenlaakson kesäyliopiston opiskelupaikaksi?

Kymenlaakson kesäyliopiston valitsin alkuun käytännön syistä: asun Kouvolassa. Lopulta olin tosi tyytyväinen ja valinta tuntui oikealle. KirsiConsultingin luennoitsijat olivat hyviä, ja materiaalia olen käyttänyt jälkeenpäinkin paljon apuna työssäni.

Jaa tämä artikkeli

#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa