placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Kymenlaakson kesäyliopisto

Polkuja uuden oppimiseen

#osaamisenkehittäjä


Kiinnostaako sinua opiskella kauppatieteellisiä opintoja tutkintotavoitteisesti kohti kauppatieteen maisterin tutkintoa?

Kiinnostaisiko sinua kauppatieteelliset opinnot, mutta yliopistossa opiskelu tuntuu niin kaukaiselta? Näin minäkin joitakin vuosia sitten ajattelin.  Olen Elina Ivakko ja toimin Kymenlaakson kesäyliopiston rehtorina. Olin opiskellut avoimessa yliopistossa ennenkin ja huomannut sen edut. Kauppatieteelliset opintoni alkoivat ikään kuin vahingossa. Olin suorittanut työ- ja organisaatiopsykologian perus- ja aineopinnot ja opiskeluinto jäi päälle. Hetken mietin, mitä voisin seuraavaksi suorittaa ja kauppatieteelliset opinnot houkuttelivat. Aloitin kauppatieteen perusopinnoista, jonka opintojaksoissa tutustuin johtamiseen, markkinointiin, laskentatoimeen, rahoitukseen ja yritysjuridiikkaan. Nämä opinnot antoivat kuvan siitä, mihin kauppatieteellisissä opinnoissa tahtoisin suuntautua ja loppujen lopuksi valitsin palvelujohtamisen.

Suoritin avoimessa yliopistossa kauppatieteen perus- ja aineopinnot sekä sivuaineopintoja. Hakeuduin lopulta väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi yliopistoon. Väylän kautta voi hakeutua, jos on suorittanut jo tietyn määrän ja tiettyjä kauppatieteellisiä opintoja. Väyläkriteerit vaihtelevat vuosittain hieman ja ne kannattaa tarkastaa yliopiston sivuilta. Päästyäni tutkinto-opiskelijaksi suoritin loput opintoni joustavasti työn ohessa. Opintojen edistymistä helpotti, kun takana oli jo hyvä pohja avoimessa yliopistossa tehtyjä opintoja, jolloin olin samalla oppinut opiskelutekniikkaa ja tutustunut alaan. Toki työn ja opiskelun yhteensovittaminen vaatii joustamista ja motivaatiota, mutta näin jälkikäteen ajateltuna opiskelu ei ollut ylivoimaista, kun saatoin itse aikatauluttaa, miten vien opintojani eteenpäin.

Kymenlaakson kesäyliopisto tarjoaa yhteistyössä Itä-Suomen avoimen yliopiston kanssa useita mahdollisuuksia opiskella kauppatieteellisiä oppiaineita. Jollet osaa päättää mihin suuntaudut, niin kauppatieteen perusopinnot on erinomainen vaihtoehto aloittaa opinnot. Opinnot sisältävät niitä jaksoja, joita joka tapauksessa kuuluu kauppatieteen maisterin tutkintoon, eli samalla edistät jo tulevaa maisterin tutkintoasi ja samalla tutustut moniin mahdollisuuksiin. Kymenlaakson kesäyliopistossa on tarjolla kauppatieteen perus- ja aineopinnot, johtamisen ja markkinoinnin perus- ja aineopinnot, laskentatoimen perusopinnot ja markkinoinnin perusopinnot. Lisäksi voit ottaa yksittäisiä jaksoja opintokokonaisuuksien sisältä täydentääksesi osaamistasi.

Voit aloittaa tutkintotavoitteisen opiskelun joustavasti Kymenlaakson kesäyliopiston kautta avoimessa yliopistossa ja hakeutua tutkinto-opiskelijaksi, kun hakukriteereihin vaadittavat opintosuoritukset ovat täyttyneet. Avoimessa yliopistossa opiskelu on joustavaa ja voit suorittaa opintoja vaikka työn ohessa. Samalla edistät opintojasi ja valmistuminen nopeutuu, sillä avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot ovat tutkinnon osia, eli aivan samoja, mitä opiskelijat suorittavat yliopistossa. Samoin edistät jo opiskeluvalmiuttasi ja tutustut alaan, joka helpottaa myöhempää opiskelua.

Voit tutustua kevään 2023 väyläinfon dioihin lataamalla alla olevan tiedoston. Joitakin muutoksia on tulossa tulevana lukuvuonna, ja kriteerit kannattaa tarkastaa joka vuosi huolellisesti, mutta saat tuosta kuvan, kuinka väylän kautta edetään tutkinto-opiskelijaksi.

Kauppatieteiden_Vaylat_kevat2023_UEF.pdf

Lisäksi voit tutustua linkin kautta väylän kriteereihin. Tulevan vuoden tiedot päivitetään syksyllä, kun valintaperusteet tiedekunnassa vahvistetaan.

Tutustu tarkemmin kauppatieteellisten oppiaineiden opetussuunnitelmiin ja valitse itsellesi sopivat opinnot Kymenlaakson kesäyliopiston avoimen yliopiston opintojen nettisivuilta.

Kuuntele Itä-Suomen avoimen suunnittelija Marjaana Mukkalan pitämä info kauppatieteellisistä opinnoista ja tutkintotavoitteisen opiskelun mahdollisuuksista tästä.

Webinaarin aineistoon voit perehtyä tästä.

Me kesäyliopistolla autamme sinua opinnoissasi ja voimme suunnitella opintopolkua kanssasi. Meillä on apuna myös tuutori, joka ohjaa sinua opinnoissasi. Jos opinnot pohdituttavat ja sinulla herää kysyttävää, ole epäröimättä yhteydessä meihin Kymenlaakson kesäyliopistossa! Autamme sinua mielellämme eteenpäin oman opintopolun löytämisessä!

 

 

 

Kiinnostaako sinua opiskella kauppatieteellisiä opintoja tutkintotavoitteisesti kohti kauppatieteen maisterin tutkintoa?