placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Kymenlaakson kesäyliopisto

Polkuja uuden oppimiseen

#osaamisenkehittäjä


Opiskelisinko lyhytterapeutiksi?

Ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin koulutus antaa yleisnäkemyksen ihmisen kasvuun ja kehitykseen, psykiatriseen diagnostiikkaan, psykoterapiaan sekä etiikkaan. Koulutuksen käytyään osallistujalla on valmiudet toimia terapeuttisessa ja ohjaavassa työssä tuloksellisesti.

 lyhytterapian opiskelijatarina

Syksyllä 2022 ratkaisukeskeisen lyhytterapian koulutuksesta valmistunut Ritva Oravuo kertoo haaveilleensa jo jonkin aikaa opinnoista ennen niiden aloittamista.

- Minua mietitytti, miten saan kiireisen työn ja opinnot yhdistettyä. Toisaalta mietin, että osaankohan ja pärjäänkö. Onneksi päätin hypätä mukaan. Koulutuksen selkeä aikataulutus kahdelle vuodelle helpotti opintojen sijoittamista työn oheen. Opettajat olivat upeita ammattilaisia, jotka tukivat ja kannustivat silloin, kun tuli pohdituttava tilanne esim. asiakastyössä. Oma opiskeluryhmä oli myös tärkeänä tukena opintojen aikana ja olemme yhteydessä toisiimme edelleen. Kesäyliopistolta sai aina apua, kun vaikka oppimisalusta Moodlen kanssa tuli erimielisyyksiä.

Vuonna 2022 valmistunut ryhmä aloitti opintonsa juuri pandemian alkaessa. Ritva toteaakin, kuinka ratkaisukeskeinen ajattelu joutui siinä heti käyttöön.

- Opettajat, ohjaajat ja kesäyliopisto joutuivat miettimään koulutuksen rakenteen uusiksi. Lähipäivistä tuli Zoom-päiviä ja välillä hymyilytti tehdä harjoitteita yksin omassa olohuoneessa. Ryhmähenkeen etäily ei vaikuttanut ja opimme samalla olemaan etänä asiakkaidemme kanssa. Tärkeä taito! 

Ritva kokee saaneensa koulutuksesta monenlaisia oppimiskokemuksia ja eväitä arkeen ja voi suositella koulutusta monenlaisiin lähtötilanteisiin.

- Tämä koulutus voi olla se ensimmäinen askel kohti terapeutin opintoja. Koulutus voi myös olla mahtava työkalupakki ohjaustyöhön ja oman ammatillisen osaamisen kasvattamiseen. Haluan tässä myös lähettää kiitokset ihanille opiskelijoille, opettajille ja kesäyliopistolle mahtavasta yhteistyöstä! 

Tutustu Kymenlaakson kesäyliopiston Lyhytterapeuttikoulutuksen tietoihin.

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisenä uusista koulutuksistamme.

 

Opiskelisinko lyhytterapeutiksi?