placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Kymenlaakson kesäyliopisto

Polkuja uuden oppimiseen

#osaamisenkehittäjä


Terapian tarpeessa?

Teetkö työtä, jossa olisi hyvä osata kohdata ihmisiä erilaisine ongelmineen? Oletko ajatellut uraa terapia- tai ohjaustyössä? Tiesitkö, että Kymenlaakson kesäyliopisto tarjoaa monipuolisen valikoiman koulutusta, joka auttaa sinua täydentämään osaamistasi tai löytämään uuden ammatillisen suunnan.

Meillä on ohjelmassa joka vuosi useita koulutusohjelmia, jotka on suunnattu terapia- ja hoitotyön ammattilaisille sekä muille vaativaa vuorovaikutustyötä tekeville. Tutustu alla oleviin esimerkkeihin ja valitse sinulle sopiva vaihtoehto!

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeuttikoulutus (50 op) antaa sinulle valmiudet toimia terapeuttisessa ja ohjaavassa työssä tuloksellisesti. Ratkaisukeskeinen lyhytterapiapätevyys on arvokas lisä ammattitaitoosi. Pohjakoulutuksesi voi olla esimerkiksi sosiaali- ja terveys- tai opetus- ja kasvatusalalta. Koulutus tarjoaa sinulle työkaluja ja taitoja auttaa asiakkaitasi löytämään ratkaisuja ja voimavaroja omassa elämässään. Koulutus sisältää sekä lähi- että etäopetusta, joten saat mahdollisuuden tavata muita ammattilaisia.

 Keväällä 2020 valmistunut opiskelijamme, My, kirjoitti blogitekstin "Mikä sun ydin unelma on?" perustuen omiin kokemuksiinsa ratkaisukeskeisestä lyhytterapeuttikoulutuksesta.

Haluatko syventää osaamistasi neuropsykiatristen haasteiden, kuten ADHD:n, autismikirjon häiriöiden tai oppimisvaikeuksien tunnistamisessa ja kohtaamisessa? Hae mukaan Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutukseen (30 op) ja edistä erityislasten ja -nuorten hyvinvointia. Koulutus soveltuu mm. sosiaali- ja terveysalan sekä opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka haluavat oppia uusia keinoja tukea neuropsykiatrisia haasteita kohtaavia asiakkaita. Koulutus on ollut Kymenlaakson kesäyliopiston tarjonnassa jo vuodesta 2013 lähtien ja olemme kouluttaneet satoja nepsy-valmentajia.

Kuuluuko työhösi erilaisten ryhmien ohjaamista tai kehittämistä? Työskenteletkö tiimivastaavana, esihenkilönä, johtajana tai projektipäällikkönä? Työnohjaajakoulutus voi auttaa sinua toimimaan ohjaus-, kehittämis- ja esimiestehtävissä entistä paremmin tai löytämään uuden ammatillisen suunnan. Valmentava työnohjaaja 60 op -koulutuksemme on suunnattu työelämän kehittämisestä kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat toimia työnohjaajina ja/tai muutosprosessien konsultteina ja ohjaajina.

Uutena terapiakoulutuksena tulossa vuonna 2024 Vakauttava pari- ja perheterapiakoulutus (30 op), jonka ovat kehittäneet kouluttajapsykoterapeutit Minna Koskinen ja Aino Maija Rautkallio. Koulutuksen tavoitteena on oppia tunnistamaan traumatisaation aiheuttamia vuorovaikutusilmiöitä perheissä, vanhemmuudessa, hoitosuhteissa ja auttamisverkostoissa. Tämä koulutus on tarkoitettu pari- ja perheterapeuteille sekä perheiden kanssa työskenteleville sote-ammattilaisille.

Sanataideohjaaja (28 op)-koulutus antaa valmiudet sanataiteen ohjaamiseen erilaisissa tilanteissa. Sanataideohjaajalla voi olla moninaisia rooleja. Hän voi opettaa kirjoittamista, ohjata ryhmiä, esim. vanhusten muisteluryhmää tai voimaannuttavaa kirjoittamista mielenterveyskuntoutujille. Sanataiteen kenttä on laaja – se on kaikkea, mikä liittyy sanoihin, kieleen ja kertomiseen. Vauvasta vaariin ja kaikkea siltä väliltä, menetelmää on käytetty mm. saattohoitopotilaiden kanssa (lue HS:n artikkeli aiheesta).  Sanataideharjoituksiin voi yhdistää myös muita taiteen ja ilmaisun lajeja, esimerkiksi kuvaa, musiikki ja liikettä. 

Kiinnostaako sinua kestävän hyvinvoinnin edistäminen, vastuullisuus ja planeettamme kantokyvyn huomioiminen? Systemic green coach 35 op -koulutus antaa sinulle laaja-alaiset valmiudet toimia muutoksen tekijänä ja valmentajana kestävyysosaamisen ja kestävän hyvinvoinnin eri osa-alueilla. Opit tunnistamaan ja ilmentämään kestävyysarvoja ja saat eväät järjestelmälähtöiseen ajatteluun. Koulutukseen sisältyy Green care ja puutarhaterapeuttiset toimintamallit työhyvinvoinnin edistäjinä -osio (4 op), jonka voit suorittaa myös erillisenä.

Olemme saaneet positiivista palautetta Seksuaalineuvontakoulutuksesta (30 op), joka on toteutettu useita kertoja. Neuvontakoulutuksen tietoja syventää Seksuaaliterapiakoulutus (30 op), jonka suorittaneet saavat oikeuden käyttää nimikettä seksuaaliterapeutti.

Eläinavusteinen valmentaja -koulutus on (30 op) tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät erilaisissa asiakastyöympäristöissä ja haluavat oppia yhdistämään eläinavusteisen työtavan erilaisten asiakkaiden valmennukseen, ohjaukseen tai terapiaan. Koulutus soveltuu myös henkilöille, jotka haluavat toimia eläimen kanssa vapaaehtoistyön parissa.

Löytyisikö näistä Sinua kiinnostavaa koulutusta - Tutustu tarjontaan sivuillamme.

Käy tilaamassa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisenä tulevista koulutuksistamme! Tai jos olet kiinnostunut jostain tietystä koulutuksesta, ota meihin yhteyttä.

Terapian tarpeessa?