• Opi uutta

Voimaa sanoista - kirjoittaminen omien voimavarojen vahvistajana ja työhön liittyvien tunteiden purkajana

  • Ajankohta: 08.10.2021 - 09.10.2021
  • Koulutuspaikka: Kotka
  • Kouluttaja: Kirjallisuusterapia- ja sanataideohjaaja, FM Anna-Mari Typpö
  • Ilmoittautuminen päättyy: 24.09.2021
  • Hinta: 185 eur

Tapahtuman kuvaus

Tunnetko olosi kuormittuneeksi? Onko sinun vaikea päästää irti työhön liittyvistä ikävistä tunteista ja ajatuksista? Kaipaatko lisää potkua ja hyvää mieltä elämään?

Voimaa sanoista -koulutuksessa saat uusia keinoja arjessa selviytymiseen. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa itsetuntemusta, löytää uusia voimavaroja, tunnistaa työn kuormitustekijöitä, purkaa työhön liittyviä vaikeita tunteita ja lisätä omaa hyvinvointia luovan ja hoitavan kirjoittamisen ja lukemisen avulla.

Koulutuksen aikataulu: 8.-9.10.2021 klo 9.00-15.00

Kenelle: Koulutus sopii kaikille luovista menetelmistä kiinnostuneille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta eikä muuta erityistä osaamista. Huomio ei ole lopputuloksessa eli valmiissa tekstissä vaan itse prosessissa ja sen tuottamissa ideoissa, elämyksissä ja oivalluksissa. Omia tekstejä ei ole pakko jakaa eikä keskusteluun ole pakko osallistua – myötätuntoinen kuunteleminenkin on tärkeää. Mukaasi tarvitset vain kirjoitusvälineet sekä avoimen mielen.

Kouluttaja: Kirjallisuusterapia- ja sanataideohjaaja, toimittaja, FM Annamari Typpö

Annamari on ohjannut usean vuoden ajan kirjallisuusterapian ja sanataiteen menetelmiä hyödyntäviä ryhmiä, kursseja ja työpajoja eri-ikäisille ja erilaisista taustoista tuleville osallistujille niin livenä kuin verkossakin sekä kouluttanut kirjastolaisia kirjallisuusterapeuttisten menetelmien käyttöön. Annamari uskoo vahvasti sanojen hoitavuuteen ja hänen ohjaamansa ryhmät sopivat kaikille kirjoittamisesta ja itsetutkiskelusta kiinnostuneille.

Voimaa sanoista -koulutuksen teemat:

– Miksi ja miten sanat hoitavat?
– Miten kirjoittamalla ja lukemalla voi vahvistaa minuuttaan ja löytää uusia voimavaroja?
– Miten kirjoittamalla ja lukemalla voi käsitellä vaikeita tunteita ja muistoja?
– Miten kirjoittamalla ja lukemalla voi tuoda elämään lisää iloa, luovuutta ja kauneutta?

Koulutuksessa tutustutaan lyhyesti kirjallisuusterapian taustaan ja teoriaan, mutta pääpaino on omassa tekemisessä. Koulutuspäivien aikana tehdään runsaasti harjoituksia ja luetaan erilaisia tekstejä sekä keskustellaan niiden herättämistä tunteista ja ajatuksista. Virikeaineistona voidaan käyttää myös esimerkiksi musiikkia, valokuvia ja muuta kuvamateriaalia sekä erilaisia esineitä.

Osallistujamäärä: max 15 osallistujaa


Oikeus muutoksiin pidätetään.

Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi


#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa