• Opi uutta

Minustako vloggaaja? -kurssi

  • Ajankohta: 19.07.2022 - 22.07.2022
  • Koulutuspaikka: Kouvola
  • Kouluttaja: Juho Lätti
  • Ilmoittautuminen päättyy: 20.06.2022
  • Hinta: 195 eur

Tapahtuman kuvaus

Oletko ajatellut haluavasi tehdä kiinnostavaa vlog-sisältöä? Tiedätkö mitä työvaiheita kuvauksen ja videon julkaisun väliin kätkeytyy? Tuntuuko kameralle puhuminen/esiintyminen oudolta tai vaikealta?

Todella monet videot sosiaalisen median alustoissa ovat tänä päivänä tempoltaan
nopeita sekä kiinnostavuutta lisää videoiden tekijän persoonallisuus. Kulissien
takana, tämä henkilöpersoona ja nopeatempoinen sisältö toteutetaan hyvin usein
videon editointivaiheessa. Toisin sanoen samasta yksittäisestä kohtauksesta tai
virkkeestä on voitu tehdä monia ottoja, jolloin lauseiden välissä pidetään hengähdys- ja ajattelutaukoja, jotka leikataan pois valmiista videosta. Pelkkää puhetta saatetaan nauhoittaa myös erikseen ja liittää esimerkiksi johonkin muuhun kuvaan, jossa ei näy henkilöä lainkaan. Tämänlainen sisältö ei pääse lässähtämään, vaan katsojan mielenkiinto säilyy. Kaikkea tätä - ja enemmän - opit tällä kurssilla!

Aikataulu: 19.7. – 22.7.2022 tiistai-perjantai,  klo 9-17

Kouluttaja: muusikko ja yrittäjä Juho Lätti

Kurssilla opit:
- leikkaamaan ja muokkaamaan videotiedostoa
- lisäämään ääniefektejä ja taustamusiikkia videoihin
- kuinka yhdistää useat otot yhdeksi ja etsimään sopivat leikkauskohdat
- kuinka suhtautua ja asennoitua kameran edessä esiintymiselle
- miten kuvata sekä asetella kuvauskohteet kuvakulmien ja valon näkökulmasta

Tavoitteena tällä kurssilla on ohjata osallistujaa niin, että kurssin jälkeen hänellä on eväät ja työkalut toteuttaa itseään videon muodossa vaivattomasti. Yksi vaikeimmista asioista, joka tulee kokemuksen kautta on se, että pystyy visualisoimaan ja näkemään lopullisen videon jo teko- ja suunnitteluvaiheessa. Näin osaa ottaa huomioon leikkausta vaativat asiat sekä samalla ymmärtää, että kaikkea ei tarvitse todellakaan esimerkiksi saada purkkiin kerralla vaan sisällön voi kuvata osissa. Tällöinkin on hyvä ottaa huomioon leikkauskohtiin kohdistuvat tarpeet, jotta leikkauskohta ei näytä siltä että se olisi parsittu kasaan!

Vloggaamisen / videoiden kuvaamisen ja viimeistelyn ei tarvitse lähtökohtaisesti olla lompakolle raskasta. Jos omistaa enintään muutaman vuoden vanhan älypuhelimen jossa on kamera, sillä pääsee jo pitkälle! Tulemme siis myös keskittymään toteutukseen, jossa käytössä on pelkästään älypuhelin. Ilmaisia sovelluksia kännyköillekin on paljon!

Kurssille saa ottaa oman älypuhelimen tai Windows / MacOS -käyttöjärjestelmällisen kannettavan tietokoneen, mutta tämä ei ole pakollista.

Kouluttajasta:
Juho Lätti kuvasi ensimmäisen lyhytelokuvaprojektinsa yläkouluikäisenä, 9-luokalla.Tuolloin työvälineinä toimi C-kasetilla varustettu videokamera ja Windows movie maker. Projektityön aihe oli oma skeittaus-elokuva. Tänä päivänä Juho työllistää itsensä soitonopetuksen ja musiikin lisäksi monilla erilaisilla videoprojekteilla, joissa yhdistyy pedagogiikka sekä kohderyhmälle soveltuva huumori.

Videotyöskentelyssä käytettyjä ohjelmistoja mm:
Adobe Premiere, iMovie, Final Cut Pro, Davinci Resolve.
Ääni- ja musiikkityösketelyssä käytössä mm:  Audacity, Garageband, Logic Pro, Studio One ja monia muita ilmaisohjelmia.

“Olen tehnyt ja teen monia videoprojekteja tilaustyönä, kohderyhmille sopivaksi. Asiakkaita ovat olleet esimerkiksi mainos-/tuotantotoimistot, työyhteisöt sekä kunnat ja kaupungit. Kunnille ja kaupungeille on esimerkiksi kohdistettu peruskouluikäisille opettavaista, mutta samalla mukaansatempaavaa ja hauskaa sisältöä.”

Vähimmäisikäraja on 16 vuotta.

Paikkoja rajoitetusti.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Lisätietoja: Soili Valtonen
Puh: 044 747 8516
Sähköposti: soili.valtonen@kymenlaakso.fi


#osaamisenkehittäjä

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8501

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa