Alaraajojen ultraäänikuvaus

21.10.2019 - 22.10.2019
Kouvola

Aikataulu: maanantai 21.10. klo 9–16 ja tiistai 22.10. klo 9–15

Kohderyhmä: Koulutus soveltuu terveydenhuoltoalan tutkinnon suorittaneelle, jolla on vähintään kohtalainen tuki- ja liikuntaelimistön anatomian tuntemus (esim. fysioterapeutit, osteopaatit, hierojat ja lääkärit).

Kouluttaja: Fysioterapeutti Seppo Appelqvist

Taustaa

Alati kehittyvä teknologia, koulutusmahdollisuuksien lisääntyminen ja muutokset toimintakulttuurissa ovat lisänneet myös radiologien ulkopuolisten ammattiryhmien kiinnostusta ultraäänikuvausta kohtaan. Muissa pohjoismaissa ultraääni on luonteva työväline esim. tavanomaisen fysioterapeuttisen tutkimisen jatkeena. Nykyään koulutusta on saatavilla myös Suomessa.

Kuntouttava ultraäänikuvaus (rehabilitative ultrasound imaging) kattaa lihasaktivaation tutkimisen ja harjoittelun, jossa lihaksen supistuminen nähdään reaaliaikaisesti kuvaruudulla. Ultraäänikuvausta voidaan käyttää myös moneen muuhun tarkoitukseen, kuten anatomian ja toiminnallisen anatomian opettamisessa potilaalle sekä oppimisessa itse. Ultraäänen avulla saatava tieto kudosten terveydentilasta voi puolestaan ohjata fysioterapiaa hoidon suunnittelun ja toteutuksen osalta, sekä toimia paranemisen arvioinnissa. Kuvantaminen voi myös tuoda esiin tietoa, joka antaa syyn ohjata potilas lääkärin luo. Ultraääntä käytetään myös toimenpiteissä, kuten lääkeaineiden pistämisessä, näytteiden ottamisessa tai aspiraatioissa. Ultraäänen hyödyntämisen pohjana on laitteen käytön ja kuvaustekniikoiden hallitseminen ja kudosrakenteiden tunnistaminen, joiden oppimiseen tämä koulutus antaa hyvät lähtökohdat.

Tavoite: Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet diagnostisen ultraäänilaitteen käyttöön, oppia keskeiset kuvan optimointiin liittyvät säädöt ja kuvaustekniikat. Koulutuksen keskeisimpänä osana on TULE kudosrakenteiden systemaattinen paikantaminen demonstraation ja sitä seuraavan ohjatun harjoittelun kautta. Koulutuksen tavoitteena on myös, että osallistuja oppii tutkimaan nivelet Euroopan muskuloskeletaalisen radiologiyhteisön (ESSR) standardien mukaan. Koulutus antaa valmiuksia myös normaalista poikkeavien löydösten havaitsemiseen.  Koulutus soveltuukin erinomaisesti esim. suoravastaanottotoimintaa harjoittavalle fysioterapeutille. Koulutus ei sisällä lihasaktivaation tutkimista tai harjoittelua.
 
Sisältö ja toteutus: Koulutus sisältää osallistujille ennakkoon sähköisesti lähetettävän teoriamateriaalin (perusteet, laitteen säädöt, kuvausvääristymät), kurssilla jaettavan kevyen kirjallisen materiaalin ja käytännön harjoitukset. Koulutus toteutetaan maksimissaan 6 osallistujalle, kahdella ultraäänilaitteella. Ohjaaja näyttää demonstraation alueittain, jota seuraa ohjattu harjoittelu. Kurssin alussa käydään läpi laitteen käyttöä ja kuvantamisen perusteita (1h).

Lisätietoja: Tietoa ultraäänikuvauksesta, koulutuksen tarkempi sisältö ja kouluttajan tausta: https://sonografia.fi

Osallistumismaksu 395 €. 

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.
 

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 7.10.2019 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot