Kansainvälisen kaupan sopimukset

11.10.2019 klo. 09:00 - 14:30
Kouvola

Suomalaisilla yrityksillä on usein puutteita sopimuskäytännöissä, ja merkittäviä toimituksia, hankintoja ja yhteistyösuhteita hoidetaan suullisilla sopimuksilla tai puutteellisilla kirjallisilla sopimuksilla. Yrityksillä on yleensä tarvetta kehittää sopimuskäytäntöjä ja näin välttää kansainväliseen kauppaan liittyviä riskejä. Kansainvälisen kaupan sopimukset -kurssilla opitaan olennaisimmat asiat kansainvälisen kaupan sopimuksista.

Kurssilla käydään läpi:

 • Kansainvälisen kaupan tärkeimmät sopimukset, kuten jälleenmyynti- ja agenttisopimukset, lisenssisopimukset, hankintasopimukset ja yhteistyösopimukset.
 • Tyypillisimmät ongelmatilanteet, joita yritys voi välttää käyttämällä oikeanlaisia sopimuksia ulkomaan kaupassa.
 • Kurssilla opastetaan oikeanlaisten yleisten sopimusehtojen käyttämiseen kansainvälisessä kaupassa ja opastetaan osallistujia huomioimaan kansainvälisen sopimusneuvottelun erityispiirteet.
 • Osallistujat oppivat lukemaan ja tulkitsemaan sopimusten tärkeimpiä englannin kielisiä ehtoja ja välttämään kansainvälisen kaupan sudenkuopat.

Kohderyhmä: Kurssi on tarkoitettu kaikille niille henkilöille, jotka ovat tekemisessä yrityksen ulkomaankaupan sopimusasioiden kanssa. Näitä ovat muun muassa yritysten toimitusjohtajat, vientipäälliköt, myyntijohtajat ja hankintatehtävissä toimivat henkilöt.

Tavoite: Kurssin tavoitteena on opastaa yrityksiä noudattamaan oikeita sopimuskäytäntöjä ja opastaa yritykset myös välttämään tyypillisimpiä ongelmatilanteita ulkomaan kaupassa.

Kouluttaja: Kouluttajana toimii asianajaja, KTM Petri Nevalainen Asianajotoimisto Applex Oy:stä. Hän on avustanut menestyksekkäästi satoja suomalaisia yrityksiä kansainvälisen kaupan sopimusasioissa.

OHJELMA

09.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

09.30 Päivän ohjelman esittely

09.45 Sopimusriskien hallinta ulkomaankaupassa ja kansainvälinen kauppalaki

 • Ulkomaankaupan sopimusriskien hallinta
 • Kansainvälinen kauppalaki (CISG) ja sen soveltaminen

10.45 Kahvi

11.00 Kansainvälinen juridiikka ja sopimukset

 • Sopimuksen syntyminen ja sopimusten ehdot
 • yleiset myynti- ja ostoehdot

11.30 Lounastauko

12.15 Kansainvälisen kaupan sopimusmallit – käytännön harjoitus

 • Agentti- ja jälleenmyyntisopimukset
 • Lisenssisopimukset
 • Salassapitosopimus (NDA)

12.45 Yleisten sopimusehtojen laatiminen ja käyttö ja riitojen ratkaisu

 • Yleisten sopimusehtojen käyttö
 • Tehokas liikeriitojen ratkaisu ja tuomioiden täytäntöönpano

13.30 Kahvi

13.45 Kansainvälisen kaupan case-harjoitus

 • Osiossa käydään läpi neljä käytännön oikeustapausta, jotka onvalittu kuvaamaan kurssilla käsiteltyjä ongelmatilanteita konkreettisessa case-muodossa

14.15 Päätöskeskustelu

14.30 Koulutus päättyy

Osallistumismaksu 260 €. (sis. kahvi/teetarjoilut)

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 25.9.2019 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot