Matkalla makumestariksi - Aistilähtöisen Sapere-menetelmän perusteet

30.1.2020 klo. 14:00 - 17:00
Kymenlaakson kesäyliopisto, Laivurinkatu 7, Kotka

Kohderyhmä: kasvattajat, opettajat ja päiväkotien ja koulun muu henkilökunta

Kouluttaja: Kouluttajana toimii Ruukku ry:n toiminnanjohtaja Silja Varjonen, ETM (ravitsemustiede). Hän on perehtynyt ruokakasvatukseen erityisesti alakouluissa ja varhaiskasvatuksessa. 

Tavoite ja sisältö: Koulutuksessa tutustutaan aistilähtöiseen Sapere eli Makukoulu
-menetelmään. Perehdymme myös aisteihin ja niiden merkitykseen syömisessä sekä lasten ruokailuun eri ikäkausina.  Koulutus sisältää käytännönläheisiä harjoituksia, jotka voit ottaa suoraan käyttöön luokan tai ryhmän kanssa.
 
Makukoulu perustuu ranskalaiseen Sapere-ruokakasvatusmenetelmään. Makukoulu tutustuttaa lapset ruokamaailmaan omakohtaisen tekemisen ja kokemisen kautta, kaikilla aisteilla. Makukoulua ja Sapere -menetelmää voidaan hyödyntää oppitunneilla, kasvatustilanteissa ja ruokailuissa. Makukoulu vahvistaa myönteistä ja luonnollista suhtautumista ruokaan. Makukoulu -menetelmän avulla on mm. havaittu lasten maistelevan rohkeammin vieraita ruokia, syövän enemmän erilaisia kasviksia ja luonnehtivan ruokaa sanallisesti enemmän.

Koulutuksesta sanottua:
”Tällaiseen koulutukseen pitäisi jokaisen osallistua”
”Ihanaa, kun saimme yhdessä ideoida ja keskustella"


Osallistumismaksu 50 €.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 16.1.2020 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot