Voicefulness® - tietoista läsnäoloa äänessä

19.10.2019 - 20.10.2019
Kotka

Aikataulu: lauantai 19.10. klo 12.00-17.30 ja su 20.10. klo 10.00-15.30 (12 t opetusta)

Kohderyhmä: Ammatillisena täydennyskoulutuksena Voicefulness soveltuu esimerkiksi opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan työntekijöille, luovien ryhmien vetäjille, ääni-työntekijöille (myyjät, näyttelijät, laulajat), musiikkiterapeuteille sekä muille kuntoutus- ja terapiatyötä tekeville.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä musiikillisia tai laulullisia taitoja eikä aiempaa kokemusta äänen harjoittamisesta.

Kouluttaja: FT Anne Tarvainen
Anne on äänikouluttaja, laulaja, lauluntutkija ja Voicefulnessin® kehittäjä. Hän on opettanut vuodesta 2001 mm. äänenhuoltoa, rentouttavaa ääntä ja ääni-improvisaatiota. Annen erityisosaamisalueita ovat kehotietoisuuden harjoittaminen, ääneen liittyvä tunnetyöskentely, ääni-improvisaatio, äänentuoton fysiologia, läsnäolon ja herkkyyden merkitys äänenkäytössä sekä ihmisäänen rentouttavat ja eheyttävät vaikutukset. 

Lisätietoja: tutustu kouluttajaan blogissamme ja www.voicefulness.fi

Tavoite: Koulutuksessa harjoitetaan läsnäoloa ja kehotietoisuutta oman äänen avulla. Lisäksi opitaan keinoja, joilla omaa ääntä voi hyödyntää stressin hallinnassa ja vireystason säätelyssä. Koulutuksessa etsitään lähestymistapoja oman ääni- ja tunneilmaisun avaamiseen sekä oman äänen hyväksymiseen. Koulutus tarjoaa myös uudenlaista näkökulmaa asiakastyöhön. Pohdimme muun muassa sitä, miten sanaton ääni voi avata väylää aidolle kohtaamiselle.
 
Sisältö: Koulutus alkaa lyhyellä luento-osuudella, jossa pohdimme kehon, äänen, tunteiden ja tietoisuuden yhteyttä. Voicefulness-harjoituksissa kokeilemme, miltä erilaiset äänet tuntuvat kehossa. Omaa ääntä käytetään kehon sisäisen tuntoaistin herkistämiseen, jännittyneiden kehon alueiden tarkempaan havainnointiin ja jännitysten purkamiseen. Tavoitteena on myös avata kokemusta siitä, millaista on tuottaa ääntä nauttien ja ilman suorituspaineita. Harjoitukset tehdään ryhmässä, rauhallisessa ja sallivassa ilmapiirissä. Kukin saa tehdä harjoitteet omista lähtökohdistaan keskittyen omaan kehoonsa ja ääneensä.

Koulutukseen otetaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ennakkotehtävä ja kotitehtävä: Opettaja laittaa kurssilaisille viikkoa ennen kurssia orientoivan tehtävän sähköpostitse. Opettaja antaa kurssin päätteeksi kotitehtävän, jonka purku tapahtuu sähköpostitse kahden viikon kuluessa kurssin päättymisestä.

Varusteet:
- Pukeudu kurssille kiristämättömiin, mukaviin vaatteisiin. Huomioi erityisesti, että housut eivät kiristä vyötäröltä istuessakaan.
- Ota lämmintä vaatetta (villatakki, huivi tms.) mukaan.
- Ota mukaan vesipullo ja muistiinpanovälineet.
- Ota mukaan joogamatto, jumppapatja tai muu vastaava, jonka päällä voit rentoutua lattialla.
- Vältä hajusteiden käyttöä.

Osallistumismaksu 165 €.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 4.10.2019 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot