Perheasioiden sovittelijan perusopinnot

23.1.2020 - 24.4.2020
Kymenlaakson kesäyliopisto, Laivurinkatu 7, Kotka

Lähiopetusjaksot Kotkassa:

I jakso 23.-24.1.2020 klo 9-16
II jakso 13.-14.2..2020 klo 9-16
III jakso 26.-27.3.2020 klo 9-16
IV jakso 23.-24.4.2020 klo 9-16

Lähiopetuksen lisäksi koulutus sisältää itsenäistä työskentelyä ja välitehtäviä jaksojen välillä.

Kohderyhmä: perheasioiden sovittelijoina toimivat ja sovittelijoiksi tähtäävät henkilöt, esimerkiksi sosiaalityöntekijät, psykologit, perheterapeutit, perheneuvojat, lastenvalvojat

Koulutukseen osallistuminen edellyttää vähintään n. 2 vuoden työkokemusta sosiaalialalla, perheiden parissa. Lisäksi hakijan tulee täyttää avioliittolain 5 luvun 23 pykälässä mainitut perheasioiden sovittelijan kelpoisuusvaatimukset.

Kouluttajat:
Jari Kekäle, teologian tohtori, perheterapeutti VET, perheasioiden sovittelija ja sovittelukouluttaja, työnohjaaja
Vaula Haavisto, filosofian tohtori, tutkija, sovittelijakouluttaja
Marina Bergman-Pyykkönen, valtiotieteen maisteri, sovittelukouluttaja, väitöskirjatutkija

Tavoite: Koulutuksen tavoitteena on lisätä osallistujien teoreettista ymmärrystä erokonflikteista ja niiden hallinnasta sekä antaa käytännön valmiuksia ja taitoja toimia perheasioiden sovittelijana ja ohjata vanhempien keskinäisiä neuvotteluja sovittelutilanteessa.

Sisältö:

Koulutuksessa korostetaan sovittelun prosessiluonnetta ja edetään sovittelun vaiheiden mukaisesti valmistelusta päätökseen siten, että kullakin lähiopetusjaksolla on sisältönä yksi tai kaksi sovittelun vaihetta.

Vaiheistuksen lisäksi kullakin opintojaksolla on käsittelyssä jokin perheiden konfliktien kannalta merkityksellinen teema, esimerkiksi lapsen kokemukset erotilanteessa, tunteiden käsittely ja vastaanotto sovittelussa, vanhemmuuden päivittäminen eron yhteydessä tai lapsiin liittyvien huolten käsittely.

Keskeinen opetusmenetelmä ovat valmistellut roolipelit. Roolipeleihin kuuluu noin 40 minuutin mittainen sovittelutilanne sekä sen purku ensin pienryhmässä ja sitten yhteisesti. Roolipeleissä harjoitellaan aina tiettyä sovitteluprosessin vaihetta ja tiettyä erityisteemaa. Roolipelien lisäksi koulutus koostuu lyhyistä alustuksista, pidemmistä luennoista sekä yhteisistä keskusteluista ja ryhmissä tehtävistä käytännön harjoituksista, joissa opetellaan sovittelussa hyödyllisiä tekniikoita.

Opetuksen yhteydessä koulutettaville jaetaan materiaalia, joka muodostaa jatkossa perheasioiden sovittelijan työkalupakin.

Osallistujamäärä ja opiskelijoiden valinta: Koulutukseen valitaan 24 osallistujaa. Koulutuspaikat täytetään soveltuvuuden perusteella ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutukseen ilmoittaudutaan ensin kesäyliopiston nettisivun kautta ja tämän jälkeen lähetämme ilmoittautuneille ennakkokyselyn, jonka perusteella päätetään soveltuvuudesta.

Osallistumismaksu 1.190 €.

Ilmoittautuminen on sitova sen jälkeen, kun hakija on hyväksytty koulutukseen. Hyväksymisen jälkeen sekä koulutuksen alkamisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme koko osallistumismaksun. Poikkeuksena lääkärintodistuksella todennettu sairaus, joka estää koulutukseen osallistumisen.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 9.12.2019 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot