TRE® -ohjaajakoulutus

24.1.2020 - 26.9.2020
Kymenlaakson kesäyliopisto, Hovioikeudenkatu 6, Kouvola

TRE-stressinpurku eli TRE® on yksinkertainen ja helposti omaksuttava kehon liikkeistä koostuva itsehoitomenetelmä, jonka vaikutukset ilmenevät nopeasti. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmä käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin. TRE auttaa selviämään stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista.

TRE -ohjaajakoulutus koostuu kahdesta kolmen päivän kurssista (moduuli 1 ja 2) ja  kahdeksasta harjoituspäivästä.

Kouluttaja: Jyrki Rytilä, TRE Certification Trainer, DI, tutkija ja klassisen budon opettaja. Jyrki vastaa Suomessa uusien TRE-ohjaajien kouluttamisesta ja on opettanut menetelmää tuhansille ihmisille eri puolilla maailmaa viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Koulutuksen tavoitteet ja sisältö

TRE-ohjaajakoulutus valmistaa TRE-ohjaajaa viemään turvallisesti läpi yksilön ja ryhmän TRE-prosessin. TRE-ohjaajakoulutuksen aikana hankitaan ja syvennetään ymmärrystä TRE:n lähtökohdista, interventioista ja teoreettisesta viitekehyksestä. Koulutus sisältää TRE-ohjaajan työssä tarvittavat eettiset, tekniset ja fyysiset valmiudet. Tulevan ohjaajan itsehavainnointi- ja itsesäätelykyky syvenee sille tasolle, joka mahdollistaa turvallisen työskentelyn yksilön ja ryhmän kanssa.

Läpikäytyäsi TRE-ohjaajakoulutuksen hyväksytysti voit käyttää nimikettä sertifioitu TRE-ohjaaja (Certified TRE Provider).

Koulutuksen painopiste on kokemuksellisuudessa ja kehotyöskentelyssä. TRE:tä tehdään jokaisena koulutuspäivänä. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien kuten sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville eikä mielenterveyden häiriöistä kärsiville. Raskaana oleville TRE:tä ei myöskään suositella.

Alustava aikataulu ja moduulit

MODUULI 1

Kurssi 24.-26.1.2020 pe klo 16-20 sekä la ja su klo 9-15
- Kurssin ja moduuli 1 -koulutusjakson sisältö, stressi
- Kehon neurobiologiset puolustusmekanismit
- Neurogeeninen tärinä ja trauman purkautuminen
- Porgesin Polyvagaaliteoria ja TRE
- TREn ohjaaminen ja ohjaajan perustaidot
- Eettiset ohjeet ja sertifiointiprosessi

Harjoituspäivät
6.-7.3.2020 sekä 24.-25.4.2020 pe klo 16-20 ja la klo 9-15


MODUULI 2

Kurssi 22.-24.5.2020 pe klo 16-20 sekä la ja su klo 9-15
- Moduuli 2 -koulutusjakson sisällön esittely, TREn tutkimus
- Jähmettyminen, tunnevyöry, dissosiaatio
- Kiintymyssuhdeteoria TRE-prosessissa
- Interventiot
- Peitinkalvot ja toiminnalliset lihasketjut, kehon liikkeet TRE-prosessissa
- TRE-ryhmien ohjaaminen

Harjoituspäivät
21.-22.8.2020 sekä 25.-26.9.2020 pe klo 16-20 ja la klo 9-15


Osallistumismaksu 2.200 €.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan puolet osallistumismaksusta. Mikäli osallistuja keskeyttää jo alkaneen koulutuksen, hänen on maksettava koko maksu. Poikkeuksena lääkärintodistuksella todennettu sairaus, joka estää koulutukseen osallistumisen.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 20.12.2019 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot