Opiskelutaito-webinaarit

1.1.2020 - 31.5.2020

OSALLISTU webinaareihin verkossa https://connect.jyu.fi/avoinohjaus/
Opiskelutaitoiltoja ei tallenneta, mutta löydät etusivun Vinkkejä opiskelutaitoihin -otsikon alta illan materiaalit ja videoita samoista aiheista.

Opiskelutaito-webinaarien aikataulu

SYKSY 2019

Opintojen suunnittelu ja ajankäyttö.

Tieteellisten tekstien lukeminen. FM Tuula Rantala, Helsingin yliopisto. Ke 18.9.2019 klo 17.30 – 18.30.

 • Miten tieteellinen teksti poikkeaa muista teksteistä? Miten tutkimustuloksia kannattaa lukea? Miten tieteellisten tekstien lukutaitoa voi kehittää?

Verkko-opiskelun abc – miten verkossa opiskellaan? Ti 24.9.2019 klo 17.30-18.30 erikoissuunnittelija Minna Rokkila, Karelia-amk

 • Mihin on hyvä kiinnittää huomiota kun opiskelu tapahtuu verkossa?

Tenttiin valmistautuminen ja tenttivastaustekniikka. Yliopistonlehtori Tiina Tuijula, Turun yliopisto. Ke 16.10.2019 klo 17.30-18.30.

 • Mieti etukäteen esimerkki omasta hyvästä tenttiin valmistautumistavasta, jonka voisit jakaa muille!

Miten oppimista arvioidaan? loka-marraskuu 2019 Yliopistonopettaja Annamaija Oksanen ja Erika Puro Jyväskylän yliopisto.

 • Mihin asioihin opettajat kiinnittävät arvioinnissa huomiota? Miten opiskelijan kannattaa huomioida erilaiset arviointimenetelmät opiskelussaan?

Tieteellisen tekstin ja esseen kirjoittaminen. KM, opinto-ohjaaja Leila Saramäki, Itä-Suomen yliopisto. To 7.11.2019 klo 17.30-18.30.

 • Esseen tai oppimistehtävän kirjottaminen edessä? Mitä on huomioitava tieteellisen tekstin kirjoittamisessa? Miten tieteellinen teksti eroaa esim. kaunokirjallisuudesta? Millainen on kirjoittamisen prosessi?

Englanninkielisen tekstin lukeminen – How to survive with English literature? Ti 19.11.2019 klo 17.30-18.30 University Teacher Bridget Palmer, Turun yliopisto

 • Miten englanninkieliseen materiaaliin kannattaa perehtyä? Kerro padletissa minkä englanninkielisen kirjan lukeminen on Sinulle tällä hetkellä ajankohtaista? Kirjoista muutamia valitaan yhteiseen tarkasteluun.

Tiedonhaku – kun google ei riitä: Miten löydän korkeakouluopinnoissa tarvittavat tiedonlähteet? Informaatikko Maarit Putous, Itä-Suomen yliopisto. Ti 10.12.2019 klo 17.30-18.30.

 • Tiedonhakutaitoja tarvitaan mm. tieteellisessä kirjoittamisessa.


KEVÄT 2020

Tietoisuustaidot ja itsemyötätunto opiskelun edistäjänä/opiskelijan työkaluina. Ke 22.1.2020 klo 17.30-18.30 yliopistonlehtori KT Saara Repo, Helsingin yliopisto.

 • Tietoisuustaitojen ja itsemyötätunnon harjoittamisen avulla voit parantaa opiskelussa tarvittavaa keskittymiskykyä ja sinnikkyyttä.


Läsnä verkossa – kuinka luon myönteistä vuorovaikutusta verkkokurssilla? Ti 4.2.2020 klo 17.30-18.30 yliopisto-opettajat Heli Tyrväinen, Sanna Uotinen ja Leena Valkonen, Jyväskylän yliopisto.

 • Millä taidoilla, työkaluilla ja ennen kaikkea asenteella syntyy oppimista verkossa?


Miten tulla toimeen esiintymisjännityksen kanssa? (ajankohta ilmoitetaan myöhemmin)

 • Jännittääkö esityksen pitäminen, pitchaus tai ryhmässä työskentely? Se on ihan ok ja harjoittelulla pääset eteenpäin.

Opiskelun esteettömyys ja oppimisvaikeudet. (ajankohta ilmoitetaan myöhemmin)

 • Opiskelua hankaloittavat fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset esteet. Esteetön opiskelu on erityisesti avoimen yliopiston asia.
Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 1.1.2020 mennessä.
Lisätietoja: Anna-Maria Hentilä
Puh: 040 538 0213
Sähköposti: anna-maria.hentila@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot