DiKATA: Mobiililaite tutuksi! - Älypuhelin ja tabletlaite arjen ja työelämän tukena

18.9.2019 klo. 17:00 - 18:30
Verkko-opinnot

Erilaisten digitaalisten välineiden hyödyntäminen yleistyy työelämässä, työnhaussa ja koulutuksissa. Myös henkilökohtaisia ja yhteiskunnallisia asioita hoidetaan yhä enemmän digitaalisesti. Pankkiasioiden lisäksi asioimme entistä useammin esimerkiksi omaan terveyteen, verotukseen ja Kelan tukiin liittyvissä asioissa verkossa. Siksi jokaisen on tärkeää opetella käyttämään erilaisia digitaalisia palveluita ja laitteita. Niiden sujuva käyttö kuuluu arjen ja työelämän perustaitoihin.
 
Lähes jokaiselta löytyy älypuhelin, jota voi hyödyntää oman työn tukena, työnhaussa, oppimisessa ja henkilökohtaisten asioiden hoitamisessa. Usein emme kuitenkaan tiedä mitä kaikkea sillä on mahdollista tehdä. On tärkeää opetella hyödyntämään tämän arjen käyttövälineen kaikkia ominaisuuksia. Parhaimmillaan mobiililaitteet auttavat suoriutumaan tehtävistä nopeammin ja tehokkaammin niin arjessa kuin työelämässäkin. Välillä tekniikka ei kuitenkaan toimi niin kuin haluaisimme. Siksi täytyy opetella kuinka laite toimii ja mistä saa apua ongelmatilanteissa.
 
Mobiililaitteista löytyy paljon hyödyllisiä toimintoja joita ei aina tule huomanneeksi. Voit ottaa kuvakaappauksen mielenkiintoisesta uutisesta tai tehdä merkintöjä kuvaan ja jakaa sen eteenpäin. Laitteen asetuksista on tarvittaessa mahdollista helpottaa laitteen käyttöä, esimerkiksi sanella puhumalla viesti tai muuttamalla fonttikokoa. Erilaiset sovellukset helpottavat arkeasi monin tavoin. Voit muun muassa tehdä puhelimellasi muistiinpanoja ja laittaa muistutuksia, käyttää karttapalveluita, skannata lomakkeita sekä kuvata ja videoida tärkeitä asioita. Tutustumalla laitteeseesi opit mitä sillä voi tehdä ja ymmärrät miten voit hyödyntää sitä parhaiten omassa arjessasi.
 
Jotta osaisit käyttää laitettasi monipuolisesti, tulee sinun tulee ensin hallita sen käyttö. Tässä verkkokoulutuksessa tutustumme laitteiden peruskäyttöön, joihinkin asetuksiin ja muutamiin hyödyllisiin sovelluksiin. Opit mm. kuinka sovelluksia ladataan, etsitään ja poistetaan. Lisäksi saat vinkkejä hyödyllisistä sovelluksista ja palveluista sekä kuinka käyttää laitetta turvallisesti ja sujuvasti. Koulutuksessa kokeillaan, testataan ja ihmetellään paljon yhdessä: pohdimme esimerkkien kautta mobiililaitteiden käyttömahdollisuuksia työelämässä ja työnhaussa. Koulutus sopii aloittelevalle käyttäjälle, joka haluaa saavuttaa mobiililaitteiden käytön perusvalmiudet.
 
Tervetuloa tutustumaan laitteesi mahdollisuuksiin ja ottamaan se haltuun!

Koulutus on maksuton! Ilmoittautuessa lisää "laskutusosoitteeksi" oma kotiosoite. Lähetämme sähköpostiisi linkin koulutukseen.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 18.9.2019 mennessä.
Lisätietoja: Anna-Maria Hentilä
Puh: 040 538 0213
Sähköposti: anna-maria.hentila@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot