DiKATA: Mobiililaitteet mahdollistajana – Kuinka muokata ja helpottaa älypuhelimen ja tabletlaitteen käyttöä?

2.10.2019 klo. 17:30 - 18:30
Verkko-opinnot

Onko mobiililaiteesi peruskäyttö sinulle jo tuttua? Tiedätkö millaisia asetuksia ja ominaisuuksia puhelimestasi tai tabletlaitteestasi löytyy? Osaatko helpottaa tai muokata laitteesi käyttöä omien tai toisten käyttäjien tarpeiden mukaan? Olisiko tämän tyyppisistä asetuksista sinulle hyötyä työssäsi tai omassa arjessasi?
 
Yhä useammalla on työ- tai arkikäytössään älypuhelin tai tabletlaite, jota voi hyödyntää uuden oppimisessa, oman työn tukena ja henkilökohtaisten asioiden hoitamisessa. Mobiililaite voi olla motivoiva ja innostava oppimisen väline, joka parhaimmillaan mahdollistaa jotain sellaista mikä muuten ei olisi mahdollista. Mobiililaitteiden käyttöä on mahdollista muokata ja helpottaa monella eri tavalla. Erityisen käteviä ne ovat silloin kun käyttäjällä on oppimisvaikeuksia tai laitteiden käyttämiseen liittyy jotain haasteita. Näkövammaisille käyttäjille mobiililaitteet ovat tärkeä arjen apuväline, jota he hyödyntävät liikkuessaan kaupungilla tai pitäessään yhteyttä muihin. Puhevammainen henkilö voi kirjoittaa viestin ja laite lukee sen ääneen. Haasteet voivat liittyä myös laitteen fyysiseen käyttöön kuten esimerkiksi tekstin kirjoittamiseen tai näytön koskettamiseen. Ikäihmiselle pienen tekstin lukeminen voi olla vaikeaa ja silloin asetuksista voi säätää tekstin kokoa ja taustaväriä. Joskus taas on tarve rajata ja seurata asetuksista laitteen käyttöä.
 
Tästä verkkokouluksesta on sinulle hyötyä, jos hallitset mobiililaitteen peruskäytön ja haluat oppia lisää. Sinulla tai läheiselläsi voi olla oppimisvaikeutta tai muita haasteita mobiililaitteiden käyttöön liittyen. Tai kenties työskentelet henkilöiden kanssa, joilla on erilaisia pulmia laitteiden käyttöön liittyen.
 
Verkkokoulutuksen aikana tutustutaan eri laitteiden käyttöjärjestelmien (iOS ja Android) käyttöä helpottaviin asetuksiin ja toimintoihin. Kun opit hyödyntämään helppokäyttöasetuksia, voit muokata laitteen käyttöä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Ennen kurssia selvitä minkä merkkinen laitteesi on ja mikä käyttöjärjestelmä siitä löytyy. Ota huomioon, että käyttöjärjestelmissä on eroja. Aivan kaikki kurssilla esitellyt asetukset tai toiminnot eivät löydä kaikista laitteista. 
 
Koulutuksessa käydään keskeisimmät laitteen käyttöä helpottavat asetukset molemmista käyttöjärjestelmistä. Opit mm. kuinka saat laitteen lukemaan tekstiä, kirjoittamaan puheella tekstiä ja lukitsemaan laitteen vain yhden sovelluksen käyttöön. Lisäksi saat vinkkejä laitteen muista hyödyllisistä toiminnoista ja sovelluksista. Koulutuksessa kokeillaan, testataan ja ihmetellään paljon yhdessä: pohdimme esimerkkien kautta mobiililaitteiden käyttömahdollisuuksia arjessa, uuden oppimisessa ja työelämässä. Ko

Koulutus on maksuton! Ilmoittautuessa lisää "laskutusosoitteeksi" oma kotiosoite. Lähetämme sähköpostiisi linkin koulutukseen.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 1.10.2019 mennessä.
Lisätietoja: Anna-Maria Hentilä
Puh: 040 538 0213
Sähköposti: anna-maria.hentila@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot