DiKATA: Mediaviestintä, osa 3

25.10.2019 klo. 17:00 - 18:00
Verkko-opinnot

Mediaviestintä vaikuttaa jokapäiväiseen elämään ja valintoihin ehkä enemmän kuin heti tulee ajatelleeksikaan: viestinnällä vaikutetaan siihen miltä asiat näyttävät. Webinaareissa käytettävät runsaat esimerkit havainnollistavat kerronnan erilaisia tyylejä ja mahdollisuuksia. Opit näkemään ja analysoimaan erilaisten mediaelementtien käyttöä viestinnän osina, mutta saat myös apua mahdollisiin median käytössä esiintyneisiin ongelmiisi. Yksi tarkastelun näkökulmista on tekninen; miten mediaviestintä toimii erilaisissa käyttöympäristöissä ja mitä se vaatii käyttäjältään.

Webinaarin ensimmäisessä osassa opit mediaviestinnässä käytettyjä toimintamalleja ja tulkitsemaan esityksiä entistä monipuolisemmin. opit ymmärtämään miten mediaviesti saadaan avatuksi, minkälaisista osista se rakentuu ja minkälaisia eroja ja vahvuuksia viestin erilaisilla osilla on.

Webinaarin toisessa osassa mediaviestinnässä käytettäviä elementtejä tarkastellaan pintaa syvemmältä. Opit tekstin, kuvan, äänen ja videon erojen ja käytön merkityksen mediaviestin sisällössä. Esitysten takana olevaa tiedonhakua esitellään käytännön esimerkein. Tiedonhaun lisäksi tarkastellaan eri lähteistä saatavan tiedon luotettavuuden arviointia.
Webinaarin kolmannessa osassa esitellään mediaviestinnässä käytettäviä välineitä ja niiden piirteitä mediaviestin tulkitsemiseksi. Tarkasteltavia välineitä ovat digikamerat, älypuhelin ja tabletti. Opit mediaviestinnän tuottamista käytännöllisin esimerkein. Sisällöntuotannon näkökulmana käsitellään myös mediaviestinnän eettisiä arvoja.

Kohderyhmä
Henkilöt, jotka ovat kiinnostuneet medialukutaitonsa kehittämisestä ja median vaikutuksesta yhteiskunnassa.

Sisältö osa 3: Mediaviestinnän välineet
Webinaarin kolmannessa osassa esitellään mediaviestinnässä käytettäviä välineitä ja niiden piirteitä mediaviestin tulkitsemiseksi.
•    Viestinnän ja median välineet ja niiden käyttäminen: Digikamera, älypuhelin, tabletti
•    Mediaviestien tuottaminen ja välittäminen
•    Eettiset arvot mediaviestinnässä

Koulutus on maksuton! Ilmoittautuessa lisää "laskutusosoitteeksi" oma kotiosoite. Lähetämme sähköpostiisi linkin koulutukseen.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 24.10.2019 mennessä.
Lisätietoja: Anna-Maria Hentilä
Puh: 040 538 0213
Sähköposti: anna-maria.hentila@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot