Lapsi ja vanhempien riitaisa ero

8.2.2020 klo. 09:30 - 16:00
Kouvola

Noin puolet Suomessa solmituista avio- ja avoliitoista päätyy eroon ja vuosittain vanhempien ero koskettaa kymmeniä tuhansia suomalaislapsia. Pitkittyneet eroriidat ja lapsen liittyvät huoltoriidat ovat raskaita kaikille asianosaisille, vaikuttavat lapseen kielteisesti ja vievät runsaasti yhteiskunnan resursseja.

Kohderyhmä: Koulutus sopii esimerkiksi terveydenhuollossa, oppilashuollossa tai lastensuojelussa työskenteleville, olosuhdeselvityksiä tekeville tai eroperheitä muutoin työssään kohtaaville.

Kouluttaja: Kouluttajana toimii oikeuspsykologian dosentti Taina Laajasalo, jolla on kokemusta vaikeissa eroriidoissa olevien perheiden ja lasten kohtaamisesta ja joka on kirjoittanut ja kouluttanut aiheesta eri ammattiryhmiä.

Tavoite ja sisältö: Koulutuksen tavoitteena on lisätä osallistujien valmiuksia kohdata erityisesti niitä eroperheitä, joissa tilanne on kärjistynyt ja lapsi on huoltoriidan keskellä.

Koulutuspäivän aikana käsitellään seuraavia aiheita:

- Mitä ero merkitsee lapsen psyykkisen hyvinvoinnin kannalta; riskitekijät ja suojaavat tekijät

- Komplisoituneet erot: mitä vanhempien pitkäkestoinen ristiriitatilanne ja huoltoriita merkitsee vanhemmuuden ja lapsen kannalta

- Vieraannuttaminen: mitä se on ja mitä se ei ole?

- Ero- tai huoltoriitatilanteessa nousevat kaltoinkohteluepäilyt (emotionaalinen,fyysinen tai seksuaalinen kaltoinkohtelu): miten ammattilaisen tulisi menetellä ja mitä muistaa?

- Lapsen kuuleminen ja kohtaaminen


Osallistumismaksu 130 €.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.


ILMOITTAUTUMINEN TÄSTÄ LINKISTÄ: https://www.lyyti.in/Lapsi_ja_vanhempien_riitaisa_ero_2185

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 24.1.2020 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot