DiKATA: Innostu tutkimaan, tuottamaan ja toimimaan lisätyn todellisuuden avulla

30.10.2019 klo. 17:30 - 19:00
Verkko-opinnot

Lisätty todellisuus (AR = Augmented reality) on yksi kiinnostavimmista tämän hetken digitaalisista ilmiöistä. Lisätyn todellisuuden teknologialla tuodaan virtuaalista sisältöä oikeaan reaalimaailmaan. Tunnetuin lisätyn todellisuuden sovellus on varmasti  Pokemon Go -peli, mutta sovellusten määrä kasvaa koko ajan huimaa vauhtia.

Lisättyä todellisuutta hyödynnetään yhä enemmän myös työelämässä. Silloin se edistää oppimista ja tukee oppijan itsenäistä työskentelyä.. Se mahdollistaa virtuaalisen maailman ja reaalimaailman yhdistämisen esimerkiksi tuotekehityksessä, jossa suunnittelumalleja voidaan nähdä aidossa toimintaympäristössä (arkkitehtuuri, teollinen muotoilu). Myös omaan arkeen löytyy hyödyllisiä lisätyn todellisuuden sovelluksia. Tarkista löytyykö älypuhelimestasi lisätyn todellisuuden mittanauha? Tai oletko jo kokeillut Google Translate -sovelluksen kameratoimintoa, joka kääntää tekstin suoraan kuvasta? Lisätyn todellisuuden sovelluksilla voidaan mm. katsella ja tehdä itse digitaalisia tarinoita, havainnollistaa asioita sekä harjoitella vuorovaikutustaitoja. Ne myös innostavat käyttäjiään tutkimaan, tuottamaan ja toimimaan.
 
Lisätty todellisuus toimii mobiililaitteilla, kuten älypuhelimilla tai -tableteilla, virtuaalilaseilla tai tietokoneisiin ladattavilla ohjelmilla. Lisätyn todellisuuden sovelluksia löytyy lukuisia ja niiden käyttö on yleensä helppoa. Osa lisätyn todellisuuden sovelluksista tarvitsee toimiakseen vain sovelluksen, jonka avulla pelataan, tutkitaan tai tuodaan jotain lisää omaan ympäristöön. Osa sovelluksista taas vaatii toimiakseen oman lisälaitteen tai jonkin esineen, esimerkiksi kirjan tai tulostetun kuvan. 
 
Verkkokoulutuksessa tutustutaan lisätyn todellisuuden (AR = Augmented Reality) sovelluksiin, joiden avulla voidaan rikastuttaa ja elävöittää oppimista, materiaaleja sekä edistää monilukutaitoa. Koulutuksessa esiteltävät sovellukset toimivat iOS- ja Android-laitteilla. Sovelluksista osa on maksullisia ja osa maksuttomia. Maksuttomiin sovelluksiin voi sisältyä myös lisäostoja.

Koulutuksessa kuulet esimerkkejä miten lisättyä todellisuutta on hyödynnetty varhaiskasvatuksessa, opetuksessa, kuntoutuksessa, kirjastoissa ja työelämässä. Jos olet miettinyt millaisia hyödyllisiä sovelluksia löytyy tai kuinka innostaa tutkimaan ympäristöä, edistää oppimista, tuottaa omia digitaalisia tarinoita tai tehdä itse lisätyn todellisuuden sisältöä, tämä koulutus on juuri sinulle. Koulutus sopii sekä aloittelevalle että hyötykäyttäjälle.
 

Koulutus on maksuton! Ilmoittautuessa lisää "laskutusosoitteeksi" oma kotiosoite. Lähetämme sähköpostiisi linkin koulutukseen.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 30.10.2019 mennessä.
Lisätietoja: Anna-Maria Hentilä
Puh: 040 538 0213
Sähköposti: anna-maria.hentila@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot