Eläinavusteinen valmentaja – Alfa Partners Dog® (30 op)

16.5.2020 - 17.4.2021
Kymenlaakson kesäyliopisto, Laivurinkatu 7, Kotka
Solution Focused Animal Assisted Therapy (SFAT) -koulutusohjelma
 
Aikataulu: 16.5., 6.6., 13.6., 22.8., 12.9., 10.10., 21.11., 12.12.2020 ja 16.1., 6.2., 20.3. ja 17.4.2021 klo 9-16
 
Kohderyhmä: Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät erilaisissa asiakastyöympäristöissä ja haluavat oppia hyödyntämään lemmikkieläintä valmennuksen, ohjauksen ja terapian erilaisissa työmuodoissa esimerkiksi kasvatus-, sosiaali- tai terveysalalla. Koulutus sopii myös maaseutualan yrittäjille tai henkilöille, jotka haluavat toimia eläimen kanssa vapaaehtoistyön parissa.
 
Koulutuksen järjestäjät: Kymenlaakson kesäyliopisto ja Alfa Partners Academy
 
Koulutuksen johtaja: Jari Salmela, psykoterapeutti YET, taidepsykoterapeutti, työnohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja, eläinavusteisen toiminnan ja terapian kouluttaja, Kela-pätevyys, Valvira-rekisterissä
 
Koulutuksessa on vierailevina kouluttajina eri alojen asiantuntijoita. 
 
Tavoite: Koulutuksen tavoitteena on antaa perustiedot ratkaisukeskeisestä ajattelusta, työotteesta sekä taitoja niiden soveltamiseen asiakastyössä. Koulutuksen kautta opiskelija saa valmiuksia käyttää eläinavusteista valmennusta tai -terapiaa omassa työssään.
 
Koulutuksen sisältöjä
- Positiivinen psykologia ja asiakastyöskentelyn taidot
- Oppimisvalmiudet ja henkilökohtainen opiskelusuunnitelma
- Hevosavusteinen kuntoutus (tallikoulutuspäivä)
- Kehollinen psyyke (psykofyysinen koulutuspäivä koiran kanssa)
- Eläimen tietoisuustasot ja eläinavusteinen toiminta
- Toiminnalliset työmuodot (eläin, draama ja kuva)
- Koiran vaikutus ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin
- Koira ja hevonen psykoterapian työmuotona
- Alpakat (tilavierailupäivä, valinnainen aine)
- Kanat, aasit, kissat ja lehmät terapeuttisina eläiminä
- Koiran ja ihmisen suhde
- Koiran elekieli
- Koiran tunnetilat
- Koiran hyvinvointi
- Koiran virikkeellistäminen ja aktivointi
- Eläinlääkärin luento
- Ohjaajan valmiudet ja koiran kouluttamisen perusteet
- Ohjaajan ja koiran näyttökoe (vapaaehtoinen)
 
Toteutus: Koulutus toteutuu lähi- ja etätyöskentelyn kautta.
 
Lähiopetus koostuu 12 seminaaripäivästä.Opetusmuotoina käytetään aktivoivia luentoja, videoita, pienryhmätyöskentelyä ja käytännön harjoituksia.
 
Etäjaksojen itsenäinen työskentely tarkoittaa voimavarakeskeisten työmenetelmien soveltamista käytäntöön, välitehtäviä, oppimispäiväkirjaa sekä kirjallisuuteen perehtymistä. Jokainen opiskelija laatii koulutuksen alussa henkilökohtaisen kehittymissuunnitelman (HEKS) ja tarkentaa sitä opiskelun kuluessa.
 
Osa koulutuspäivistä toteutetaan eri paikkakunnilla esim. tilavierailuina ja koulutukseen sisältyy myös vapaaehtoisia koulutuspäiviä.
 
Koulutuksessa on mahdollisuus antaa näyttökoe oman työkoiran ja ohjaajan työskentelystä. Näyttökokeen hyväksytysti suorittanut työpari on oikeutettu käyttämään koiralla ja ohjaajalla työliivejä Alfa Partners Dog®  tuotesuojauksella ja diplomilla. Näyttökokeen maksu ei sisälly koulutuksen osallistumismaksuun.
 
Koulutuskokonaisuuden hyväksytysti suorittaneet saavat eläinavusteisen valmentajan todistuksen, diplomin sekä oikeuden käyttää Eläinavusteisen valmentajan tunnusta (SFAT).
 
Koulutukseen haku: Ilmoittaudu nettisivujen kautta ja lähetä sen jälkeen vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi, koulutus- ja työtaustastasi sekä siitä, miksi tämä koulutus kiinnostaa sinua. Hakemukset lähetetään osoitteella marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi.
 
Osallistumismaksu 1.990 €. (Laskutetaan neljässä erässä.)
 
Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä tai mikäli opiskelija keskeyttää jo alkaneen koulutuksen, perimme koko maksun.
 
Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 24.4.2020 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot