Sisustussuunnittelun perusteet

28.3.2020 - 29.3.2020
Kymenlaakson kesäyliopisto, Laivurinkatu 7, Kotka
Jos pohdit huoneen maalin tai tapetin sävyä, täydellistä sohvaa, materiaalia siihen, valaisinta olohuoneeseen tai verhomallia tai miksi huoneen järjestys ei toimi, niin tällä kurssilla voidaan löytää siihen ratkaisua.
 
Huoneen ja koko kodin värien ja sävyjen valitseminen yhteensopivaksi kokonaisuudeksi on usein suuri haaste. Persoonallinen henki luodaan yhdistämällä kalusteisiin eri materiaaleja ja tekstiilejä eri väreinä ja sävyinä. Valikoimien runsaus suorastaan aiheuttaa valintojen vaikeutta ja joskus luo harhakuvia tavaroiden ja kalusteiden koosta sekä laadusta, niiden soveltuvuudesta koteihimme ja tiloihin. Omilla onnistuneilla sisustusratkaisuilla huoneiden ilmeet voi kuitenkin saada hyvinkin ehyiksi kokonaisuuksiksi.
 
Sisustuskurssin luennolla ensimmäisenä päivänä tutustutaan kodin sisustamisen eri osa-alueisiin. Kurssi esittelee sinulle harmonisen tilan hallintaa, sisustuksen elementtejä ja toimivia tapoja luoda persoonallinen ja viihtyisä koti.
 
Toisena kurssipäivänä workshopeissa käydään yhdessä läpi osallistujien omien kotien
sisustustarpeita ja tehdään yhden huoneen sisustussuunnitelma. Pohjapiirustus piirretään käsin, mutta muutoin suunnitelman voi tehdä joko A2 kartongille tai tietokoneelle.
 
Löydä punainen lanka sisustukseesi.
 
Kouluttaja: Anu Hedborg, sisustussuunnittelija ja -kouluttaja
 
 
OHJELMA
 
Lauantai 28.3. klo 10-16
 
• Suunnittelun lähtökohdat
• Värien valitseminen ja vaikutukset sisustuksessa
• Pintamateriaalien ominaisuudet ja valitseminen
• Tekstiilien ominaisuudet ja valitseminen
• Kodin tilat
• Mitoitukset, pohjapiirustukset 2D
• Kalusteiden sijoittelu tilassa
 
Sunnuntai 29.3. klo 10-16
 
Workshopeissa hyödynnetään ensimmäisen päivän luennoilla saatua tietoa ja sovelletaan
sitä osallistujien omien tilojen ja kotien sisustustarpeisiin. Päivän aikana tehdään yhden
huoneen sisustussuunnitelma.
 
Varaa mukaan yhdestä kodin huoneesta mittakaavassa oleva pohjapiirustus, jonka pohjalta on helppo jo valmiiksi miettiä suunnittelun lähtökohtia ja tilaan kohdistuvia toiveita. Ota mukaan toiseen päivään myös A2 kartonki, liimaa, valkoista paperia luonnosteluun, värikyniä, sakset ja viivain (mielellään mittasuhde viivain). Sisustussuunnitelman teossa auttavat myös sisustuslehdet (vanhatkin käy, sellaisia joita voi leikata). Suunnitelman voi tehdä myös tietokoneelle. Tietokoneen käyttö edellyttää, että osallistujalla on käytössä joko PowerPoint tai Canvan ohjelma ja osaa niitä hyödyntää. 
 
 
Osallistumismaksu 95 €.
 
Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, perimme koko maksun.
 
Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 13.3.2020 mennessä.
Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot