DiKATA: Tehdään töitä verkossa, osa 2: Työhön liittyviä tilanteita verkossa

25.11.2019 klo. 17:30 - 18:30
Verkko-opinnot

Onko verkossa työskentely sinusta hankalaa? Miten tehdään töitä yhdessä, vaikka ei olla samassa fyysisessä tilassa? Jos et ole vielä koskaan ollut verkkopalaverissa, nyt on hyvä tilaisuus tutustua verkkotyöskentelyyn ohjatusti.
Tällä verkkokurssilla tutustutaan verkossa työskentelyyn alusta pitäen. Miten liitytään verkkokokoukseen? Miten osallistutaan koulutukseen tai kokoukseen tai pidetään palaveria yhdessä? Lähtökohtana on, että kaikki ensikertalaiset ovat tervetulleita. Aloitetaan perusasioista ja tutustutaan verkkotyöskentelyn mahdollisuuksiin.

Koulutuksessa käytetään Adobe Connect -verkkokokousjärjestelmää, mutta se antaa perusvalmiudet muihin kokousvälineisiin. Välineitä on monenlaisia, mutta niiden toimintaperiaatteet ovat hyvin samanlaisia. Tarvitaan yhteys netin kautta, mikrofoni, että ääni kuuluu ja kamera, että naama näkyy. Lisäksi voidaan käyttää myös chattia.

Vuorovaikutus verkossa eroaa vuorovaikutuksesta samassa huoneessa olevien kesken käytännössä hyvin vähän. Kun päästään yhdessä teknisen alkukynnyksen yli ja turhista peloista eroon, huomaat, että yhteistyö verkossa voi olla mukavaa, tehokasta ja kaikenlaisia rajoja ylittävää.

Vuorovaikutus verkossa vaatii hieman totuttelua ja harjoittelua yhdessä, sillä vuorovaikutus ja yhteistyö yleensäkin on joukkuelaji. Sitä oppii parhaiten olemalla yhteydessä muiden kanssa. Kurssilla tutustutaan myös erilaisiin tilanteisiin verkossa ja etsitään itselle sopivaa tapaa olla läsnä ja osallistua. Verkossa olevia tilanteita voivat olla esimerkiksi työhön liittyvät palaverit, etäyhteistyö, erilaiset koulutukset, vertaisryhmätapaamiset jne.

Tavoite on, että jokainen löytää sopivia eväitä omaan työhönsä ja pääsee alkuun verkossa. On tärkeää, että jokainen voi olla oma itsensä ja olla läsnä haluamallaan tavalla niin verkossa kuin muissakin vuorovaikutustilanteissa. Tällä kurssilla otetaan ensiaskeleita turvallisessa ympäristössä. Lopuksi suunnataan katse tulevaisuuteen ja mietitään, mitä kaikkea voisikaan tehdä jatkossa ja miten voisi oppia lisää tehdessään.

Sisältö:

3 * 60 min

1.    Kuin ensimmäistä kertaa – jos et ole ennen ollut verkkopalaverissa, tule nyt!
2.    Työhön liittyviä tilanteita verkossa
3.    Minä verkossa – mitä voisin vielä oppia ja missä voisin hyödyntää?

Koulutus on maksuton! Ilmoittautuessa lisää "laskutusosoitteeksi" oma kotiosoite. Lähetämme sähköpostiisi linkin koulutukseen.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 18.11.2019 mennessä.
Lisätietoja: Anna-Maria Hentilä
Puh: 040 538 0213
Sähköposti: anna-maria.hentila@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot