DiKATA: Informaatioergonomia, osa 2

26.11.2019 klo. 18:00 - 19:00
Verkko-opinnot

Teknologia kuormittaa meitä niin psyykkisesti, sosiaalisesti kuin fyysisesti. Psykologista kuormaa syntyy esimerkiksi siitä, että erilaista tietoa on koko ajan saatavilla yllin kyllin. Tiedon hakeminen, analysointi ja uudelleen muokkaaminen vaativat työmuistin kapasiteettia ja muodostavat kognitiivista kuormitusta. Verkkosisältöjen loputtomuus voi ahdistaa. Digitaaliset sisällöt on laadittu niin, että ne ruokkivat aivojen palkkiojärjestelmää, jolloin oman toiminnan ohjaaminen heikkenee ja hallinnan tunne katoaa.

Sosiaalisen kuormituksen lähteenä teknologiavälitteisessä viestinnässä on tunne siitä, että pitäisi olla jatkuvasti tavoitettavissa ja viesteihin olisi vastattava heti. Fyysistä kuormitusta syntyy sekä laitteiden äärellä istumisesta, näppäimistön käytöstä että näytön valosta ja muista ominaisuuksista.

Omien työtapojen ja laitteiden säädöllä on mahdollista vähentää kuormitusta. Työmuistin toimintaa voi tukea ulkoisilla muistin apuvälineillä, niin sanotuilla kognitiivisilla proteeseilla. Sosiaalista painetta voidaan vähentää yhteisillä käytänteillä ja pelisäännöillä. Digitaalista toimintakulttuuria pitää kesyttää hyvinvointia tukemaan. Tiedostamalla informaatioergonomian haasteet pystytään yhteensovittamaan teknologia ihmisen toimintaan.

Koulutus on maksuton! Ilmoittautuessa lisää "laskutusosoitteeksi" oma kotiosoite. Lähetämme sähköpostiisi linkin koulutukseen.

Ilmoittautumiset kesäyliopistoon 19.11.2019 mennessä.
Lisätietoja: Anna-Maria Hentilä
Puh: 040 538 0213
Sähköposti: anna-maria.hentila@kymenlaakso.fi

Kurssille ilmoittautuminen

Muistathan, että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet osallistumismaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä ollenkaan, perimme koko maksun.

Koulutusvahvistus/-peruutus lähetetään sähköpostitse viimeistään viikko ennen ko. koulutuspäivää.

Ilmoittautumislomakkeen lähetä-painiketta klikattuasi saat viestin ”Ilmoittautumisesi on rekisteröity”. Mikäli viestiä ei tule, ilmoittautumisen lähetys on jostain syystä epäonnistunut. Ota tässä tapauksessa yhteyttä toimistoomme.

Rekisteriseloste »

(*) merkityt kentät ovat pakollisia

Henkilötiedot
Yhteystiedot
Tilastotiedot