• Opi uutta

  Opi uutta

  tai kehitä ammattitaitoasi

Tietoa meistä

Kesäyliopistolla on aina kesä!

Kymenlaakson kesäyliopisto on kouluttanut kymenlaaksolaisia jo yli 50 vuoden ajan. Kesäyliopistot ovat vapaan sivistystyön oppilaitoksia, joita on Suomessa yhteensä 19. Nimestä huolimatta kesäyliopistot toimivat ympäri vuoden ja tarjoavat kaikille avointa koulutusta. 

Kymenlaakson kesäyliopisto toimii osana Kymenlaakson liittoa ja on asiakkaiden tarpeista lähtevä ketterä korkea-asteen koulutuspalveluja tuottava maakunnallinen koulutusorganisaatio.

Kymenlaakson kesäyliopiston koulutustarjonta:

 • Kymenlaakson alueen laajin valikoima avoimen yliopiston kursseja
 • Työelämän tarpeiden mukaista ammatillista täydennyskoulutusta
 • Koulutusohjelmia
 • Repin-instituutin klassinen kuvataidekoulutus
 • Erilaisia hyvinvointiin ja harrastuksiin liittyviä kursseja
 • Ikääntyvien yliopiston avoimia luentoja
 • Lasten ja nuorten yliopistossa tiede- ja taidepainotteista toimintaa

Toimipisteet

Kymenlaakson kesäyliopistolla on koulutustilat Kotkassa ja Kouvolassa, joissa molemmissa järjestetään koulutuksia kysynnän mukaan. Poikkeuksena Repin-instituutin koulutukset, jotka toteutetaan ainoastaan Kotkassa.

Kotkan toimipiste sijaitsee lähellä Kantasatamaa ja Kotkan sataman junaseisaketta, joten saapuminen julkisilla kulkuvälineillä on helppoa. Lähellä on myös maksutonta parkkitilaa. Osoite: Laivurinkatu 7, 48100 Kotka.

Kouvolan toimipiste löytyy Kouvolan keskustasta entisen Hovioikeudentalon kolmannesta kerroksesta. Vieressä on maksuton parkkialue ja matkakeskukseen n. 800 m. Kouvolaan on erinomaiset yhteydet, mm. Helsingistä vain 1:20 junalla. Osoite: Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola.

Ehdota meille kurssia!

Kymenlaakson kesäyliopisto järjestää työelämän tarpeiden mukaan ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta, kielikoulutusta sekä muita koulutuksia tarpeen mukaan. Mikäli mielessäsi on kurssitarve, voit ehdottaa sitä meille ottamalla yhteyttä.

Yhteystiedot

Kotka

Laivurinkatu 7, 48100 Kotka
Puh. 044 747 8516

Kouvola

Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola
Puh. 044 747 8501

Muualla verkossa