placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Kymenlaakson kesäyliopisto

Polkuja uuden oppimiseen

#osaamisenkehittäjä


Mitä haluaisit oppia?

Kymenlaakson kesäyliopisto tarjoaa avoimen yliopiston opintoja noin 30 eri oppiaineesta. Ammatillisen täydennyskoulutuksen tarjonta on monipuolista ja perustuu työelämän ajankohtaisiin osaamistarpeisiin. Järjestämme myös erilaisia hyvinvointiin ja harrastamiseen liittyviä kursseja, Lasten ja nuorten yliopiston toimintaa sekä Ikääntyvien yliopiston luentoja.


Avoin yliopisto

Opinnot avoimessa yliopistossa ovat mahdollisia kaikille aiemmasta pohjakoulutuksesta riippumatta. Valtaosa opinnoista järjestetään verkko-opintoina, joten voit opiskella paikkakunnasta riippumatta.

Avoimessa yliopistossa voit täydentää ja kehittää omaa osaamistasi, tutustua eri tieteenaloihin ja aloittaa vaikka jo tutkintotavoitteisen yliopisto-opiskelun. Useimmat avoimen yliopiston suoritukset voi myöhemmin liittää osaksi yliopistotutkintoa, jos päädyt tutkinto-opiskelijaksi yliopistoon.

Avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot voivat myös tarjota ns. väylän tutkinto-opiskeluun. Avoimen väylällä tarkoitetaan mahdollisuutta päästä yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Väyläopintojen laajuus ja vaatimukset vaihtelevat ala- ja yliopistokohtaisesti.

Tutustu sosiaalityön ja kasvatustieteen opintopolkuihin:


Ammatillinen täydennyskoulutus

Mietitkö seuraavaa askelta urallasi? Oletko vaihtamassa alaa? Täydennyskoulutuksemme tarjoavat sinulle monipuolisia mahdollisuuksia hankkia uutta työelämässä kysyttyä osaamista ja kehittyä ammatillisesti.

Monet koulutuksistamme on suunnattu ihmisten kanssa työskenteleville terapia- ja hoitotyön ammattilaisille sekä muille vaativaa vuorovaikutustyötä tekeville. Kiinnostaako sinua esimerkiksi taidelähtöisten menetelmien soveltaminen asiakastyössä? Haluaisitko oppia soveltamaan voimavarakeskeistä tai ratkaisukeskeistä työotetta entistä paremmin?

Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksissamme voit vahvistaa asiantuntijuuttasi ja oppia muiden ohjaamisessa ja valmentamisessa tarvittavia taitoja.

Täydennyskoulutuksemme ovat lähtökohtaisesti kaikille avoimia. Joihinkin koulutuksiin saattaa olla aiempaan koulutukseen ja työkokemukseen liittyviä vaatimuksia.


Toimimme Kouvolassa ja Kotkassa

Kymenlaakson kesäyliopistolla on koulutustilat Kotkassa ja Kouvolassa, joissa molemmissa järjestetään koulutuksia kysynnän mukaan. 

Kotkan toimipiste sijaitsee lähellä Kantasatamaa ja Kotkan sataman junaseisaketta, joten saapuminen julkisilla kulkuvälineillä on helppoa. Lähellä on myös maksutonta parkkitilaa. Osoite: Laivurinkatu 7, 48100 Kotka.

Kouvolan toimipiste löytyy Kouvolan keskustasta entisen Hovioikeudentalon kolmannesta kerroksesta. Vieressä on maksuton parkkialue ja matkakeskukseen n. 800 m. Kouvolaan on erinomaiset yhteydet, mm. Helsingistä vain 1:20 junalla. Osoite: Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola.

Ehdota meille kurssia!

Kymenlaakson kesäyliopisto järjestää työelämän tarpeiden mukaan ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta sekä muita koulutuksia. Mikäli mielessäsi on kurssitarve, voit ehdottaa sitä meille ottamalla yhteyttä.