placer

Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Kymenlaakson kesäyliopisto

Polkuja uuden oppimiseen

#osaamisenkehittäjä


Usein kysyttyjä kysymyksiä

Olemme keränneet oheiseen listaan usein kysyttyjä kysymyksiä, toivottavasti löydät vastauksen niistä. Mikäli sinua arveluttaa jokin asia tai haluat kysyä meiltä jotakin, ota yhteyttä!


Kuka voi opiskella Kymenlaakson kesäyliopistossa?

Kymenlaakson kesäyliopiston opinnot ovat avoinna kaikille. Koulutuskohtaisesti joitakin rajauksia pääsyvaatimuksissa voi olla ja ne kerrotaan tarkasti heti koulutuskuvauksessa. Avoimeen yliopistoon useimmille kursseille ei ole pohjakoulutusvaatimuksia, saati ikärajaa.

Voinko suorittaa opintoja työn ohella?
Kyllä. Suurin osa opiskelijoista suorittaa opintoja töiden ohella. Täydennyskoulutuksissa osa opinnoista on usein lähiopetusta, joka tapahtuu päiväaikaan. Tällöin sinun pitää järjestellä opetusaika työnantajasi kanssa. Avoimen yliopiston opinnot ovat suurelta osin verkko- tai monimuoto-opintoja, joten opiskelut sopivat hyvin työssäkäyville. Mikäli opintoihin liittyy lähiopetusta, ne pidetään yleensä arki-iltaisin tai viikonloppuna. Kymenlaakson kesäyliopiston avoimen yliopiston tarjonnassa olevien kurssien mahdolliset lähiopetuspäivät järjestetään joko Kouvolassa tai Kotkassa.
Mistä löydän tarjolla olevat opinnot?
Kaikki tarjolla olevat koulutuksemme löytyvät Kymenlaakson kesäyliopiston nettisivuilta. Avoimen yliopiston opinnot löytyvät lisäksi myös osoitteesta opintopolku.fi.
En tullut valituksi hakiessani pääsykokeissa yliopistoon. Voinko edistää opintojani avoimessa yliopistossa?
Kyllä. Voit suorittaa avoimen yliopiston kautta opintoja ja hakea niistä myöhemmin hyväksilukua, kun pääset tutkinto-opiskelijaksi. Jokainen yliopisto päättää hyväksiluvuista, joten me emme voi etukäteen luvata, mitkä opinnot yliopisto hyväksyy. Useimmiten yliopistot hyväksyvät hyvin myös toisten yliopistojen opintoja, mutta ne katsovat jokaisen tapauksen erikseen. Varminta on valita sen yliopiston avoimia opintoja, jonne aiot pyrkiä tutkinto-opiskelijaksi.
Voinko hakea yliopistoon tutkinto-opiskelijaksi suoritettuani avoimessa yliopistossa opintoja?

Kyllä, mikäli täytät hakukohteen hakuvaatimukset. Voit hakeutua yliopiston tutkinto-opiskelijaksi yhteisvalinnassa osallistumalla valintakokeisiin ja/tai avoimessa suoritettujen opintojen perusteella ns. avoimen yliopiston väylää pitkin.

Tavoitteellisessa opiskelussa kannattaa tavoitteena olevan yliopiston tutkintokohtaiset hakuvaatimukset tarkastaa jo avoimen ylipiston opintojen suunnitteluvaiheessa, jotta osaat suorittaa vaadittavat opinnot avoimessa yliopistossa riittävin arvosanoin.

Onko minun mahdollista saada opintososiaalisia etuja opiskellessani Kymenlaakson kesäyliopistossa?

Täydennyskoulutuskursseilla ja avoimessa yliopistossa opiskeleminen on omaehtoista sivutoimista opiskelua, jolloin et ole oikeutettu valtion opintotukeen etkä ruokailu- tai matkalippujen alennuksiin. Kannattaa kuitenkin selvittää, onko sinun mahdollista saada aikuiskoulutusrahaa tai opiskella työttömänä työnhakijana.

Saanko työttömänä alennusta opintomaksuista?
Et. Opintomaksut ovat samansuuruiset kaikille opiskelijoille.
Onko minun mahdollista opiskella Kymenlaakson kesäyliopiston opintoja ulkomailla?
Ulkomailta käsin opiskelu on mahdollista, jos opintokokonaisuus toteutetaan kokonaan verkko-opintoina. Käytännön ongelmia voi joskus tuottaa kirjallisuuden saatavuus, joten se kannattaa selvittää ennen opintoihin ilmoittautumista.
Jos nyt ilmoittaudun, kuinka pitkään saan opiskella?

Täydennyskoulutuksissa opintoaika näkyy kurssin suoritusaikana.

Yliopiston lukukaudet alkavat joko 1.8. tai 1.1. (kevätlukukausi 1.1.–31.7. ja syyslukukausi 1.8.–31.12). Yksittäisellä opintojaksolla opinto-oikeusaika on joko opetusaikataulun mukainen tai lukuvuoden loppuun 31.7. asti. Opinto-oikeusajat vaihtelevat yliopistoittain ja kursseittain, joten varmista aika ilmoittautumisen yhteydessä.

Voinko ilmoittautua vain yhdelle avoimen yliopiston opintojaksolle?
Useimmiten kyllä. Voit ilmoittautua yksittäiselle opintojaksolle oman tarpeesi ja mielenkiintosi mukaan. Jos yksittäiselle jaksolle ei ole nettisivuilla omaa ilmoittautumislinkkiä, voit tiedustella mahdollisuutta suorittaa kyseinen jakso ottamalla sähköpostitse yhteyttä koulutussihteeriin.
Miten avoimen yliopiston opintoihin ilmoittaudutaan?

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutuksen voi tehdä maksutta niin kauan kuin ilmoittautumisaika on auki. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista, tai jollei peruutusta tehdä ollenkaan, osallistumismaksu veloitetaan kokonaisuudessaan. Peruutukset tulee tehdä sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kun olet ilmoittautunut, saat lähempänä opintojen alkamisajankohtaa s-postitse opintokirjeen, jossa kerrotaan kuinka rekisteröidyt avoimen yliopiston opiskelijaksi.

Miten avoimen yliopiston opinnot laskutetaan?

Avoimen yliopiston opintojen maksu koostuu kahdesta osasta:

1) avoimen yliopiston rekisteröintimaksusta, joka maksetaan yliopistoon, sekä 2) kesäyliopiston osallistumismaksusta.

Rekisteröityessäsi opiskelijaksi avoimeen yliopistoon sitoudut samalla maksamaan rekisteröintimaksun yliopistoon.

Kesäyliopisto lähettää osallistumismaksulaskun muutaman viikon kuluttua. Opintoja ei voi perua enää sen jälkeen, kun avoimen yliopiston rekisteröintimaksu on maksettu. Lasku koulutuksen osallistumismaksusta lähetetään liitteenä (pdf) ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tai paperilaskuna ilmoittamaasi osoitteeseen. Tarkistathan roskapostisi, jos laskua ei kuulu. Mikäli työnantajasi maksaa koulutuksesi varmista, että ilmoittamasi laskutustiedot ovat oikein.

Minulla ei ole verkkopankkitunnuksia, miten voi ilmoittautua avoimen yliopiston opintoihin?

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä kesäyliopistoon.

(Kymenlaakson kesäyliopiston omiin täydennyskoulutuksiin ilmoittautumisessa et tarvitse verkkopankkitunnuksia.)

Saanko rahat takaisin, mikäli keskeytän opintoni?

Et saa. Ilmoittautuminen on sitova sen jälkeen, kun ilmoittautumisaika on umpeutunut. Kesäyliopiston maksu täytyy myöskin maksaa kokonaan, vaikka päättäisit lopettaa opiskelusi.

Voiko osallistumismaksun maksaa erissä?

Avoimen yliopiston rekisteröintimaksu on maksettava yhdessä erässä.

Kesäyliopiston osallistumismaksun voi poikkeustapauksissa (esim. jos olet työtön) maksaa erissä. Lähetä pyyntö osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., niin otamme sinuun yhteyttä.

Mistä tiedän, onko minut hyväksytty mukaan?

Ilmoittauduttuasi opiskelijaksi, saat sähköpostiisi varmistusviestin. Muistathan katsoa roskapostisi! Mikäli opintoihin sisältyy lähiopetusta, saat lähiopetuksen toteutumisesta vahvistusviestin noin viikkoa ennen opintojen alkua. Mikäli opintoihin liittyy hakemus, saat tiedon mukaan hyväksymisestä ennen koulutuksen alkua.

Miten perun opinnot?

Opintoja ei voi perua enää sen jälkeen, kun ilmoittautumisaika on umpeutunut ja/tai avoimen yliopiston rekisteröintimaksu on maksettu.

Opinto-oikeuteni on päättymässä, mutta opintoni ovat yhä kesken. Mitä teen?

Voit jatkaa opintojasi ilmoittautumalla puuttuville opintojaksoille ja maksamalla opintojaksojen opintomaksut. Opintojen jatkuessa sinun on otettava huomioon opetussuunnitelmien ja hintojen mahdolliset muutokset. Ota yhteyttä kesäyliopistoon Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Mistä voin lainata kurssikirjoja?

Voit lainata kurssikirjoja kunnan kirjastoista tai vaikkapa XAMKin kirjastosta. Avoimen yliopiston opiskelijana saat myös käyttöoikeuden yliopiston kirjastoon, jonka toimintaan ja verkkokirjastoon kannattaa tutustua huolella.

Haluaisin saada ohjausta avoimen yliopiston opintoihini. Keneen voin ottaa yhteyttä?

Voit kysyä meiltä apua ongelmatilanteisiin sähköpostilla tai puhelimitse. Laajempaa henkilökohtaista opintoneuvontaa varten kannattaa varata meiltä aika laittamalla viestiä sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Mikäli opintojaksollasi on tutor, ota ensisijaisesti tutoriin yhteyttä.

Missä ja milloin voin tenttiä?

Avoimen yliopiston opintojen tenttipäivät ja -tavat on ilmoitettu opetussuunnitelmassa. Suurin osa tenteistä on nykyään verkkotenttejä. Kymenlaakson kesäyliopistossa järjestetään koulutukseen sisältyvät lähitentit, joko Kotkassa tai Kouvolassa. Ulkopuolisille opiskelijoille kesäyliopistolla on rajalliset resurssit järjestää siirtotenttejä, mutta tarvittaessa voit kysyä asiasta sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Miten tenttiin ilmoittaudutaan?

Avoimen yliopiston tentteihin ilmoittaudutaan opintojakson ohjeiden mukaisesti. Tutustu ilmoittautumisohjeisiin huolellisesti, sillä käytänteet vaihtelevat eri oppiaineissa ja eri jaksoilla.

Ehdota meille kurssia!

Kymenlaakson kesäyliopisto järjestää työelämän tarpeiden mukaan ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta, kielikoulutusta sekä muita koulutuksia tarpeen mukaan. Mikäli mielessäsi on kurssitarve, voit ehdottaa sitä meille ottamalla yhteyttä.